maanantai 6. joulukuuta 2010

Soijasuikalekorma ja intialainen linssipata


Seuraaviin ruokiin löytyy ohjeet myös Vegaanin uudesta keittokirjasta, johon osan kuvista on muuten ottanut Chocochilin Elina ja josta löytyy myös muutama allekirjoittaneen resepti. Kunpa osaisin ottaa tänne yhtä herkullisia kuvia! Näistä tulee aina tällaisia mössökasoja.

Seuraavista erityisesti soijakorma oli ihanan kermaista ja herkullista. Ohjetta on pikkuisen muokattu oman maun ja kaapista löytyvien ainesten mukaiseksi (esim. inkivääri jauheena, ei tuoreena, tuoreen korianterin sijaan kuivattua, hieman enemmän valkosipulia). Hyvää!

SOIJAKORMA
(kuvassa oikealla oleva kasa)

150 g soijapaloja tai -suikaleita
1-5 rkl öljyä
1 sipuli pilkottuna
3 dl soijajugurttia
1,5 dl soijakermaa
n. 25 g vegaanista margariinia
0,5 tl suolaa
1 tl kurkumaa
2 chiliä
1 rkl sokeria
1 tl inkivääriä
1 rkl curryjauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
5 valkosipulin kynttä
3 rkl mantelirouhetta
1 tl korianteria
soijakastiketta

Keitä soijasuikaleita soijakastikkeen tai kasvisliemen kera pussin ohjeen mukaan. Tiristele ylimääräinen vesi pois. Laita sipuli ja soijasuikaleet uunivuokaan. Soseuta kaikki muut ainekset keskenään ja kaada seos soijapalojen päälle. Paista uunissa (ohjeen mukaan 200 astetta) puolisen tuntia. Tarjoile riisin kera (me syötiin tattarin kanssa).


HELPPO DAL eli intialainen linssipata
(kuvassa vasemmalla)

1,5 rkl öljyä
3-4 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 prk tomaattipyreetä
1 tl inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 chili
2 tl jeeraa
2 sipulia pilkottuna
2 dl punaisia linssejä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio tai loraus soijakastiketta
1 tl raakaruokosokeria
suolaa ja pippuria

Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä valkosipulia, tomaattipyreetä ja mausteita n. minuutin verran. Lisää sipuli ja paista, kunnes sipulissa on väriä. Lisää linssit, vesi ja soijakastike/kasvisliemikuutio. Anna hautua kunnes linssit ovat hajonneet lähes kokonaan. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Tähän daliin olisin ehkä kaivannut vielä lisukkeeksi raitaa. Dalin söimme myös tattarin kera.

6 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Herkullisen kuuloisia ohjeita. Näin talven keskellä tekeekin mieli kaikkea mausteista ja lämmittävää. :)

tyttism kirjoitti...

Tein tätä dalia ja oli kyllä tosi hyvää! Ilahduin niin, kun oli soijaton ja pähkinätön vegaaninen resepti, johon ihan kaikki tarvikkeet löytyi omasta kaapista. Ei sellaista tapahdu ikinä! Ohje oli helppo totta tosiaan, oikein hyvin sopii mun arkiruuaksi. Tähän kylkeen käynee myös keitetty peruna ja raita myös. Lisää tällaista!

annika kirjoitti...

Kiva kuulla! Tytti, sinun kannattaisi sitten varmaan perehtyä myös muihin tuon Vegaanin uuden keittokirjan ohjeisiin. Mutta laitetaan kyllä niitä tännekin kunhan kokkaillaan niitä. :)

tyttism kirjoitti...

Tänään testattu perunoidenkin kanssa, nam nam! Mulla on sellainen mielikuva, että näkövammaisten kirjasto on tekemässä tuosta kirjasta pistekirjaa, joka valmistunee joskus keväällä. Saanpahan hyvän syyn taas paneutua pisteiden harjoitteluun!

annika kirjoitti...

Joo, perunan luulisi sopivan tuohon hyvin kans. Tosi hienoa, jos ovat tekemässä tuosta pistekirjaa! Täältä minunkin arkistosta löytyy kyllä muitakin soijattomia ja pähkinättömiä reseptejä :)

Juille kirjoitti...

Ihanaa, kiitos, nyt keksin mitä laitan tänään ruoaksi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...