lauantai 11. joulukuuta 2010

Jouluisia herkkuja


Koska emme raaskineet käyttää supermakeita luomuporkkanoita kypsennettävää ruokaan, kokeilimme uutta joulupöytään sopivaa laatikkoruokaa, joka toimii periaatteessa muiden joululaatikoiden tapaan: punajuuri-tattarilaatikkoa. Tattari tuo makuun mukavan lisänsä, ja punajuuren ja siirapin yhdistelmä on ihanan makea. Toimii myös ohrasuurimoilla.

PUNAJUURI-TATTARILAATIKKO
3 dl tattaria tai ohrasuurimoita
2 punajuurta
1 dl soija-/kaurakermaa
2 rkl (soija)jauhoa
1-2 tl suolaa
3 rkl siirappia
ripaus mustapippuria
vettä

Huuhtele tattarit kylmällä ja kuumalla vedellä. Kuori punajuuret ja pilko ne ihan pieniksi. Sekoita kaikki ainekset uunivuokaan. Paista 30-60 min 175-200 asteessa.

 

Tänään teimme myös vuoden ensimmäisen lanttulaatikon, ja siitä tuli hyvää! Se muhi eilisillan lämmittämisen jäljiltä noin 150-170 asteisessa uunissa melkein kaksi tuntia, minä aikana siitä tuli ihanan makeaa. Kalan muotoisen uunivuoan muodossa on kalakin mukana joulupöydässämme.. Lanttulaatikon ja punajuurilaatikon kanssa söimme karjalanpaistia.



Lanttulaatikon ohjeen olen postannut vuonna 2008, ja se sekä muita vegaanisten jouluruokien ohjeita löytyy vegaanin joulu -tagin alta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai ai miten nätti on lanttulaatikko neidillä :) Kävin katsomassa onko uusia päivityksiä ja olihan niitä!
terveisiä keski-suomesta, Anu

annika kirjoitti...

Hih, kiitos kehuista Anu :) Harmi ettei ehditty nähdä Joensuun-visiitilläsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...