tiistai 14. joulukuuta 2010

Pitsapiirakka


Tämä on meidän nopeaa arkiruokaa, ja kulkee nimellä pitsapai. Ollin kehittelemä pohja, ja täytettä voinee kutsua yksinkertaistetuksi soijarouhepitsatäytteeksi. Ideana on siis se, että tässä käytettäviä aineksia löytyy aina kaapista, vaikka muuten näyttäisi tyhjältä.

SOIJAROUHEPIIRAS

Pohja
3 dl kaura-/tattarihiutaleita
1,5 dl jauhoja
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
4 rkl öljyä

Tee aineksista kiinteä taikinamöykky, ja painele se öljytyin tai kostutetuin sormin öljyttyyn piirakkavuokaan tai leivinpaperille. Kannattaa tehdä hyvin ohut pohja.

Täyte
2 prk (= n. 4 rkl) tomaattipyrettä
2-3 dl soijarouhetta
loraus soijakastiketta
valkosipulia
pippuria
1 tl savuaromia tai jotain muuta savuasiaa, esim. savupaprikajauhetta
paprikajauhetta
vettä
kapriksia/oliivia/tomaattia/ananasta, mitä nyt sattuu olemaan, ei välttämättä tarvitse mitään näistä

Laita soijarouhe turpoamaan soijakastikkeella ja muilla mausteilla maustettuun veteen (älä laita liikaa vettä, vain tarpeellinen määrä). Levitä tomaattipyre pohjan päälle, ja tomaattipyreen päälle pehmeäksi turvonnut ja maustunut soijarouhe.

Juustoke
0,5-1 dl öljyä
2 rkl sinappia
2 rkl (soija)jauhoa
2 rkl perunajauhoa
1 tl kurkumaa
noin 0,5 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Levitä juustoke pitsapain päälle.

Paista 225-300 asteessa lämpötilasta ja uunin tehokkuudesta riippuen 5-15 minuuttia.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Onpa mielenkiintoinen! Etenkin tämä juustoke, ei ole tullut moista kokeiltua. Tämä pitää ehdottomasti pistää tehtävien listaan. Kasvisfanina minun on tosin varmaan pakko tunkea sekaan vähintään sipulia, ehkä jopa porkkanaa, mutta mitä olisi reseptin mukaan tekeminen ilman pientä omaa tuunausta ;) Kiitos kivasta ohjeesta!

annika kirjoitti...

Ehdottomasti, tämä piirakka on luotu tuunaamista varten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...