keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Suklainen aamukahvi


Selaillessani viikonloppuna Blogilistalta löytyviä kasvisruokablogeja jumituin Ihaniin tomaatteihin, koska sieltä löytyi mochaccinon ohje. Tässä ohje vegaanisena.

MOCHACCINO
(1 iso mukillinen)


1 dl soijamaitoa (esim. Alpron Natural)
1 dl espressoa
pari rkl tai 0,5 dl suklaakastiketta (riippuu kuinka makeaa haluat)
soija-/kaurakermavaahtoa


Valmista espresso. Kuumenna maito höyryäväksi joko kattilassa tai mikrossa. Kaada lasien pohjalle reilusti suklaakastiketta. Kaada päälle maito ja lisää lopuksi espresso. Kruunaa annos reilulla turauksella kermavaahtoa ja koristele halutessasi ripauksella kaakaojauhetta tai suklaarouhetta.


Terveisiä sinne Tuulille ja Antolle, että tuo käyttämäni O'hojn suklaakastike oli tummaa ja tähän tarkoitukseen aika hyvin sopivaa. Ihanissa tomaateissa käytettiin Rainbow'n suklaakastiketta, joka koettiin liian laimeaksi. Kaupassa huomasin, ettei Rainbow'n kastikkeen tuoteselosteessa edes kerrota, kuinka paljon suklaata se sisältää. O'hoj'n suklaakastike oli Prisman suklaakastikevalikoimista eniten suklaata sisältävä (12 %), mutta myös ainoa vegaaninen.

Oli muuten ensimmäinen kerta kun ostin suklaakastiketta, ja taitaa jäädä myös viimeiseksi: suklaakastike on pääasiassa glukoosi-fruktoosisiirappia, eli ei mitään luonnollista kamaa, ja jos tosi hyvän suklaakahvin haluaa tehdä, niin kannattaisi varmaan melkein sulattaa tummaa suklaata siihen.

Prisma on myös ainoa kauppa täällä Joensuussa, mistä tiedän löytyvän soijakermavaahtoa. Myös Life myy sitä sellaisessa perus pahvipaketissa, mutta se on paljon kalliimpaa kuin tuo pursotettava, ja lisäksi tämä pursotettava säilyy kauemmin, kun sitä ei tarvitse "avata" kokonaan. Tämä pullo maksoi muistaakseni noin 2,70 e. Vaikka ympäristöystävällisempää olisi tietysti ostaa sellainen pahvipaketti, koska paketin voi kierrättää, kun taas tämä painekaasupullo pitää vain nakata sekajätteeseen

Soyatoo! on mielestäni aika yksinkertaisista aineista valmistettu verrattuna vaikkapa erilaisiin kauravispikermoihin. Soyatoo! sisältää 74 % soijamaitoa, 5 % kookosrasvaa ja 5 % palmurasvaa. Loput ainekset ovat sokerisiirappi, maissimaltodekstriini, viinihappo, merileväuute, merisuola ja luonnollinen vaniljauute. Kauravispit ovat muistaakseni pullollaan jotain rasvahappojen mono- ja diglyseridejä. Eihän tämäkään mitään aitoa kamaa ole tavan kermaan verrattuna (onkohan lehmäversiossa edes muita aineksia kuin rasvainen maito?), mutta ei mitään ihan kauheaa lisäainesheisseakaan. No, onneksi kermavaahto on aika lailla sellainen erikoisherkku, jota ei tule jatkuvasti ostiskeltua.

4 kommenttia:

Kamomilla kirjoitti...

Ihanalta kuulostava ohje! Suklaata, kahvia ja soijakermavaahtoa, nam nam :)

Ainakin Pirkanmaalla tyhjät aerosolipullot kuuluvat metallijätteeseen, joten kannattaa tarkastaa, mitä Joensuun seudulla asiasta sanotaan. (Ne pullot, joissa on vielä jotain jäljellä, pitää toimittaa ongelmajätteiden vastaanottopisteeseen. En tosin tiedä, kuuluuko soijakermavaahto samaan ongelmajätesarjaan hiuslakkojen ja maalipurkkien kanssa..)

annika kirjoitti...

Kiitos tiedosta, olis kyllä hyvä jos tuon pullon voisi pistää metallijätteeseen!

Silja kirjoitti...

Myös Jns:n keskustan S-marketista (siis Siltakadun) löytyy tuota Soyatoon purkkikermavaahtoa! Ainakin toissapäivänä näkyi olevan.

annika kirjoitti...

Ai, no se on hyvä tietää, jos tulee tarvetta, koska Prisma on meiltä katsottuna kyllä ihan väärällä puolella kaupunkia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...