maanantai 13. joulukuuta 2010

Turkkilaiset pyörykät


Tämä ohje on muokattu Ghillie Basanin kirjasta Turkkilainen keittiö. Hankimme kirjan loppukesästä, ja siinä on paljon hyviä kasvisruokia tuhtien liharuokien lisäksi. Liharuokia olemme muokanneet soija- ja tofuversioiksi. Nämäkin pyörykät ovat alkuperäiseltä nimeltään kaneliset lihapyörykät, mutta alla siis kasvisversio.

KANELISET SOIJAPYÖRYKÄT

2-3 dl soijakastikkeella maustettua, liotettua soijarouhetta
1 hienonnettu sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
2-3 tl kanelia
2 rkl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
2 rkl liotettuja rusinoita
1 tl paprikajauhetta
1 chili tai chilijauhetta
2 rkl tomaattipyrettä
3-4 rkl soijajugurttia
1 rkl soijajauhoja
0,5 dl öljyä
persiljaa
tilliä
suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele pieniksi tiiviiksi soikeiksi pyöryköiksi. Paista öljyssä paistinpannulla tai uunissa kunnes ovat pinnalta rapeita.

Kastikkeeksi sopii suolalla sekä mintulla höystetty soijajugurtti.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...