maanantai 27. joulukuuta 2010

Vaihtoehto piparkakuille


Aatonaattona innostuin kokeilemaan ensimmäistä kertaa cupcakes-leivoksia. Tein taikinan Keittiö ja puutarha -blogista löytyneellä ohjeella. Tuohon kuorrutteen pursottamiseen tarvitsisi kyllä jonkin vähän paremman välineen kuin pelkän muovipussin, jotta saisi siitä herkullisemman näköisen. Vaikka omissani ei ulkonäkö ole ihan loppuunsa hiottu, oli maku herkullinen! Jostain syystä nämä kyllä lässähtivät oltuaan yön yli jääkaapissa, vaikka ainakin Dinan maailman ohjeen mukaan ne olisivat silloin parhaimmillaan.


PIPARISET PIKKUKAKKUSET


12 kpl

1 dl spelttijauhoa
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kutakin: inkivääriä, kardemummaa ja neilikkaa
2 tl kumpaakin: kanelia ja vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g margariinia
1 dl maustamatonta soijajugurttia
1,5 dl siirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita siihen soijajugurtti ja siirappi. Yhdistä ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa reilu 15 minuuttia.

Kuorrute
120g margariinia
4,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimehua tai brandya

Vatkaa kaikki aineet mainitussa järjestyksessä kuohkeaksi kreemiksi ja pursota kakkusten päälle.

Ps. Pohdin juuri kasvisten syömistä Kulutus.fi-sivustolla, lukekaa ja kertokaa oma mielipiteenne!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...