torstai 20. toukokuuta 2010

Vegfest!

Tampereen Keskustorilla on viikonloppuna vegaaniruokafestivaali.
 Tervetuloa, nähdään siellä!

tiistai 4. toukokuuta 2010

Viininlehtikääryleet


Viininlehtikääryleet ovat olleet pitkään herkkuruokaani. Tölkin kyljestä katselin mitä aineksia sisälsivät ja kokeilin tehdä itse. Kesällä näitä voi tehdä myös mustaherukanlehdistä hieman fennompina versioina ja raakaversiota pitää kokeilla kesällä. Määrät ohjeessa ovat hyvin summittaisia, koska en jaksa mittailla, mutta varmaan riittävän lähellä todellisuutta.

VIININLEHTIKÄÄRYLEET

Viininlehtiä
3 dl keitettyjä vehnänjyviä (tai kuskusia, ohraa jne)
2-4 rkl tilliä
suolaa
pippuria
3-4 kynttä valkosipulia
0,5 dl öljyä
2-4 rkl etikkaa
1 dl vettä

Sekoitetaan keskenään vehnänjyvät, tilli, suola, pippuri ja murskattu valkosipuli. Laitetaan seosta noin yksi kukkurallinen ruokalusikallinen yhden (tai useammasta pienestä yhdistetyn) viininlehden päälle ja kääritään se rullalle. Rullataan ensin hieman, käännetään sitten reunat sisään ja kääritään loppuun. Laitetaan kääryleet korkeareunaiseen astiaan tiukasti toisiinsa kiinni, jotta ne pysyvät kiinni. Sekoitetaan öljy, etikka ja vesi sekaisin ja kaadetaan lopuksi kääryleiden päälle ja annetaan marinoitua jääkaapissa yön yli.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...