sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Mausteinen kerroskiisseli

Joulu meni jo aikoja sitten, mutta kaappiin jäi jämät hehkuviinipullosta. Oli tarkoitus juoda se jonain kylmänä talvi-iltana, mutta koska meistä kumpikaan ei ole alkoholi-ihmisiä yhtään laisinkaan, niin glögi jäi käyttämättä. Päätin soveltaa sitä Maijjankin luona tehtyyn Pirkka-lehden ohjeeseen, ja hyväähän siitä tuli! Onnistuu siis erityisesti myös tavallisella mehuglögillä, tässä on pieni terästyksen maku. Yritin jopa aluksi keittää viiniä, jotta alkoholi haihtuisi siitä pois, mutta se ei ilmeisesti kadonnut kokonaan.


MALTAN RIISI JA GLÖGIKASTIKE

riisipuuroa paketin ohjeen mukaan
1 prk GoGreen vispiä
2 tl vaniljasokeria/vaniljajauhetta
pari rkl sitruunamehua

4 dl punaista glögiä TAI 2 dl hehkuviiniä ja 2 dl vesi-marjamehusekoitusta
2 rkl perunajauhoja

Vispaa kerma ja sekoita se jäähtyneen riisipuuron joukkoon. Lisää sokeria ja sitruunamehua maun mukaan. Valmista glögikastike perus kiisselin tapaan, eli kaikki sekaisin ja odotetaan, että seos kirkastuu ja kuplahtaa. Annostele riisi laseihin, päälle kastiketta ja koristeeksi kermavaahtoa tai mantelilastuja.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...