lauantai 29. tammikuuta 2011

Päärynämantelikerma

Ihanaa päärynäistä pähkinäkermaa! Erica Palmcranzin Raw food -kirjassa on samankaltainen ohje, mutta paljon vähemmän päärynäinen. Ennen päärynän lisäämistä tuo vanilja-mantelimassa maistui erehdyttävästi suurelta herkultani Wiener Nougat'lta, joten tästä saattaa seurata raakawienernukaakokeiluja..

Päärynäkerma oli ihan älyttömän hyvää, eikä olisi uskonut, ettei siinä ole ollenkaan muuta sokeria kuin päärynän oma sokeri! Käytimme hyvin pehmeitä ja kypsiä päärynöitä. Makeutta ei tule yhtä paljon, jos päärynä on vielä sellainen kova ja rapsakka.



PÄÄRYNÄMANTELIKERMA (n. 2 dl)

3 pientä kypsää päärynää
0,5 -1 dl kuorittuja manteleita
3 cm pätkä vaniljatankoa

Jauha mantelit ja vaniljatanko hienoksi tehosekoittimella. Kuori päärynät ja soseuta ne joukkoon. Nauti vanukkaan tapaan, tai käytä raakatortun kuorrutteena tms.

2 kommenttia:

Juille kirjoitti...

Mun blogista löytyisi teille tunnustus :)

Okriina kirjoitti...

Oi tää vaikuttaa ihanalta herkulta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...