sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Pestopasta

Tässä lauantain lounas. Lisänä oli vielä rucola-avokado-paprikasalaatti ja linssin ituja. Toimii myös tavallisen pastan/spagetin/nuudeleitten kera! Söimme nimittäin sitten illalla samaa, mutta tattarinuudeleista tehtynä.


PESTOPASTA
kahdelle

1 kesäkurpitsa
2 tomaattia
oliiveja
aurinkokuivattua tomaattia

Pesto (Palmkrantzin Raw food, s. 121 vähän muokattuna)
1 dl kurpitsan ja auringonkukan siemeniä
1 dl oliiviöljyä
1 ruukullinen tuoretta basilikaa tai reilusti kuivattua
2 tl (ruusu)suolaa
sitruunamehua
-- > hienonnetaan tehosekoittimessa.

Veistele perunankuorimaveitsellä kesäkurpitsasta suikaleita. Tee pesto ja sekoita se suikaleiden joukkoon. Pilko loput ainekset ja yhdistä ne ruokaan. Kesäkurpitsan keskusosa jää pehmeytensä vuoksi veistelykelvottomaksi, joten sen voi pilkkoa vaikka salaatin sekaan tai pastan joukkoon.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...