keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Raakapuuroa tattarista

Tattaripuuro on hyvää, kunhan siinä on makeat hillot päällä. Tämän puuron valmistaminen kesti kyllä sen verran kauan, että se ei ainakaan aamupuuroksi pääse. Ehkä iltapalapuurona toimisi paremmin? Tykkään aamulla syödä jotain nopeasti valmistuvaa, joten yleensä se on energiapitoinen smoothie tai silloin tällöin kaurapuuro. Aikaa meni ehkä siksi, että olin aamutokkurassa ja asiat toteutuivat hitaasti, mutta myös siksi, että tässä oli kolme eri osaa, jotka kaikki piti surautella kahdella eri laitteella.


TATTARIPUURO

3 dl tattarin jyviä
vettä
3-4 taatelia
puolikas banaani

Huuhtele tattarit hyvin kuumalla ja kylmällä vedellä. Liota tattareita 10 minuuttia ja idätä yön yli tai vaihtoehtoisesti liota yön yli. Laita myös taatelit likoamaan pieneen vesimäärään omaan astiaansa. Huuhtele tattarit aamulla ja blendaa taateleitten ja sopivan vesimäärän kanssa.

Marjahillo

1 dl marjoja (meillä oli punaherukoita)
puolikas banaani
3 taatelia

Soseuta yön yli liotetut taatelit ja niiden liotusneste muiden aineiden kanssa hillomaiseksi soseeksi.

Omenasose

1 omena
1-2 liotettua taatelia tai 1 rkl hunajaa
ripaus kanelia

Soseuta.

4 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Jee, tämä kuulostaa nyt siltä ihan oikeaoppiselta raakapuurolta! :D Tartteepa kokeilla.

maijja kirjoitti...

Tuota taatelilla makeutettua hillohommaa pitää kyllä koittaa! Ja miks'ei puuroakin.

annika kirjoitti...

Oikeaoppista, heh. No, ainakin opin tämän kasviskokkikoulutuksen elävän ravinnon viikolla, joten ehkä tämä on aika pätevää raakapuuroa. :-)

maijja, taatelin ja pienen banaanimäärän kanssa siihen tulee jopa aika hillomainen koostumuskin.

Kaisu kirjoitti...

Minullekin kelpais:) Teen usein koko poppoolle aamuksi tattaripuuroa. Lapsetkin tykkää kovasti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...