lauantai 12. helmikuuta 2011

Raakasuklaata

Huomasin, että täällä on vain yksi raakasuklaan ohje, ja nykyään teen suklaani pikkuisen eri tavalla, joten ajattelin julkaista tämänhetkisen suosikkisuklaani ohjeen. Pomeranssista tulee suklaaseen mukava appelsiinisuklaan maku. Jos joskus saisin aikaiseksi ostaa kauppahallin luomupuodista luomuappelsiineja, niin voisi kokeilla ihan raastetulla appelsiininkuorellakin.


POMERANSSISUKLAA

1 rkl kaakaovoita
2-3 kukkuraista rkl neitsytkookosöljyä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 dl manteleita tai pähkinäsekoitusta
n. 5-7 pientä taatelia (soseutettuna n. 0,5 dl tai vähän alle)
(ripaus suolaa tai macaa)
reilusti jauhettua pomeranssinkuorta

Laita taatelit likoamaan niin pieneen vesimäärään, että ne osuvat veteen, mutta eivät peity vedellä. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Rouhi pähkinät. Soseuta hetken aikaa lionneet taatelit liotusveden kanssa. Sekoita kaikki ainekset vesihauteessa olevassa kulhossa keskenään ja laita muotteihin tai esim. leivinpaperilla päällystetylle lautaselle. Pane suklaa pakastimeen noin 30 minuutiksi.

2 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Kiinnostava toi pomeranssi! Itselläni juuri raastettu appelsiininkuori on ihan vakio lisä suklaassa tai carob-sellaisessa.

annika kirjoitti...

Juu, toi on sellainen laiskan, köyhän ja saamattoman naisen appelsiininkuori. :D Appelsiinisuklaa on tavan tummasta suklaasta ihan suosikkini, joten täytyy kyllä kokeilla sitä ihan oikeaa appelsiininkuortakin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...