sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Raikkaammat tacot

Itse tehdyt tortillat ovat olleet pitkään yksi lempiruuistani, ja nyt kokeilimme samantyyppistä ruokaa raakaversiona. Onnistui! Ainoa, missä olisi parantamisen varaa, oli kaalin käyttö, koska se oli vaikea kääriä tai taittaa. Ehkä jokin pehmeämpi vihannes sopisi tähän paremmin, kuten vaikka savoijinkaali. Tuoreempiin tacoihin löytyy ohje myös mainiosta Raakaruoka-blogista.



TACOT kaalikuorella ja pähkinälihalla

Pähkinäliha
2 dl pähkinöitä
1 porkkana
n. 5 cm pala purjoa
2 rkl soijakastiketta
1 tl jeeraa
1 tl korianteria
hieman vettä tai öljyä

Rouhi pähkinät, raasta porkkana ja pilko purjo. Sekoita ainekset keskenään, mausta ja tarkista maku. 

Lisäksi vaikkapa aurinkotomaatteja, oliiveja, maissia, tuoretta tomaattia pilkottuna jne. Revi kaalista palasia tai kokonaisia lehtiä jos saat irti. Kasaa täytteitä lehdille ja syö tortilloiden tai tacojen tyyliin.


5 kommenttia:

Noora Katariina kirjoitti...

Mää oon kokeillut kaalia kasvissushiin levän (josta en tykkää) sijaan. Hajosi aika kivasti, ei toiminut. :D Taco- ja tortillaherkkujen kanssa olen käyttänyt tavallisia salaatinlehtiä. Se oli herkullista!

annika kirjoitti...

Toimiskohan ne tavalliset salaatinlehdet siinä sushissakin? Joskus törmäsin nimittäin ohjeeseen, jossa oli tehty tuoreita kääryleitä kurttukaalista.

Helmi kirjoitti...

Nerokasta! Miten mie en ole tähän koskaan törmänny.. Voin jo maistaa kielellä kaalitortillan täytettynä muhevalla juuresraasteella, marinoiduilla pavuilla ja paprika-saksanpähkinätahnalla - kyllä lähti! (:

annika kirjoitti...

Marinoidut pavut maistuu varmasti hyvältä tuolla myös! Nam, pitää tehdä pian näitä uudestaan, ja silloin voisi tehdä lisäksi vielä noita tomaatti- ja avocadokastikkeita, joita oli Raakaruoka-blogin puolella.

Noora Katariina kirjoitti...

Voi olla, että toimisivat! Pitää kokeilla. Tavallinen keräkaali oli liian paksua siihen hommaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...