perjantai 4. helmikuuta 2011

Täytetyt paprikat

Olen innostunut erilaisista täytetyistä asioista vasta sen jälkeen, kun aloin syödä enemmän täysin tuoreita, kuumentamattomia ruokia. En oikein koskaan välittänyt sellaisista paprikoista, joissa on jokin keitetty riisi-kasvisseos sisällä ja sitten koko homma on vielä laitettu uuniin. Sellaisia saa yliopiston ravintolassa aina toisinaan, ja ne eivät ole olleet kovinkaan kummoisia. Mutta nää on tosi herkkuja!

Kannattaa yrittää valita mahdollisimman pieniä paprikoita sitten vaikka useampia, koska minulla oli yksi tällainen jättipaprika, ja tuollaiset puolikkaat syötyämme täytettä oli vähän kaikkialla, koska niiden syöminen oli hankalaa. Pienempiä paprikoita on sitten helpompi syödä.


TÄYTETYT PAPRIKAT

yhteensä 2 dl esim. erilaisia pähkinöitä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä
5 cm pätkä purjoa
3 pientä porkkanaa
3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja (sellaisia, jotka on pilkottuina öljyssä)
kapriksia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
ripaus jeeraa
1 tl korianteria
2 rkl oluthiivahiutaleita
(rucolaa)

2 pientä paprikaa

Jauha pähkinät ja siemenet rouheeksi. Raasta porkkana, pilko purjo ja sekoita kaikki aineet yhteen. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja täytä paprikat tahnalla.

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Hei nämä oli herkkua, tänks! Syöminen ei tosin täälläkään ollut kovin salonkikelpoista :D

annika kirjoitti...

Hyvä että maistui sielläkin, täällä näitä on tullut syötyä jo useamminkin. :) Toisella kerralla maustoin vielä jeeralla ja korianterilla, ja sopi niin hyvin, että taidan lisätä ne tähän ohjeeseen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...