sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Turkinpippurinen kakku

Toissa sunnuntaisen suklaakakun jälkeen keksittiin haluta turkinpippurikakkua. Kakkuun hain inspiraatiota Kamomillan konditorian Salmiakki-lakritsaruuduista ja siitä aiemmasta suklaakakusta. Aikamoinen seeprakakku tulikin.




TURKINPIPPURIKAKKU

Pohja:
4 dl jauhoja (meillä 2 dl vehnäjauhoja ja 2 dl perunajauhoja)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 dl sokeria
1-2 dl turkinpippurirouhetta
2,5 dl soijamaitoa
100 g vegaanista leivontamargariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi turkinpippurit, jos et käytä valmista turkkarirouhetta. Sulata margariini. Sekoita kaikki ainekset kuivien ainesten joukkoon. Kaada leivinpaperille uunipellille ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kostutus:
muutama rkl soijamaitoa
loraus sitruunamehua

Kostuta kakkupohja soijamaidolla ja tirauttele päälle sitruunamehua. (Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa sitruunamehun seuraavassa kerrottavan kuorrutteen joukkoon.)

Kuorrute:
1 prk GoGreen vispiä
1 pieni pkt Lakrisal-karkkeja tai esim. karkkikaupoista saatavaa salmiakkijauhoa
sitruunamehua

Vaahdota vispikerma, jauha Lakrisalit esim. tehosekoittimella ja sekoita syntynyt salmiakkijauho kermavaahdon joukkoon.


Koristeluun: lakritsikastiketta (esim. Pirkka ainakin on vegaanista) tai turkinpippurirouhetta.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...