keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kanakeittoa

Flunssa-aalto tuntuu pyyhkivän ihmisiä mennessään, ainakin täällä meillä päin. Olli oli kipeänä kaksi viikkoa, ja minä alan nyt toipua muutaman päivän kuumeesta. Jaksoin siis tehdä mainiota "kana"keittoa, jonka bongasin Pidempi korsi -blogista. Muokkasin ohjetta hieman mm. siten, että en sekoita soijasuikaleita liemen joukkoon, vaan lisään ne rapeina keiton päälle, etteivät ne pääse vettymään liemessä pehmeiksi.


"KANAKEITTO"

5 perunaa
2 pientä lanttua tai porkkanaa
2 kourallista soijasuikaleita
1 tlk/pss makeaa maissia
1 prk soijakermaa
4 tl currya ja ripaus chiliä tai 4 tl thai currya
ripaus pippuria
valkosipulijauhetta
soijakastiketta
1 laakerinlehti
suolaa

Kuori ja pilko juurekset. Laita ne kattilaan laakerinlehden kanssa. Mausta lorauksella soijakastiketta ja ripauksella suolaa. Keitä kypsäksi.

Keitä vedenkeittimellä vesi kiehuvaksi. Kaada vesi soijasuikaleiden päälle toiseen kattilaan, laita kansi päälle ja odota kunnes suikaleet ovat kypsiä. Kuumenna paistinpannussa öljy ja laita soijasuikaleet siihen paistumaan. Lisää soijakastiketta, valkosipulijauhetta ja currya. Paista rapeaksi.

Lisää perunoiden joukkoon soijakerma (itse käytin vain puolet 2 dl kermapurkista), maissit, hieman currya ja pippuria. Tarkista maku ja laita lisää currya ja suolaa, jos tahdot. Lapatessasi keittoa lautaselle lisää samalla rapsakoita soijasuikaleita lautaselle keiton joukkoon.

4 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Ompas rapsakan näköisiä suikaleita!
Toivottavasti sopasta löytyi helpotusta potilaille! :-)

annika kirjoitti...

Melkein pääsi palamaan nuo suikaleet, kun niin innokkaasti niitä paistelin. Teki kyllä hyvää tuollainen kermaisa tulisuus!

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tuossa ole ollenkaan kanaa?

annika kirjoitti...

Ei tietenkään, koska se on eläinystävällinen versio kanakeitosta. Tää on vegaaniruokablogi. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...