tiistai 8. maaliskuuta 2011

Suosikkibolognese


SUOSIKKISOIJABOLOGNESE

2 dl soijarouhetta
liraus öljyä
2 prk tomaattipyreetä
vettä
0,5-1 dl soijakermaa
loraus soijakastiketta (n. 3 rkl)
puolikas chili tai 1 tl chilijauhetta
jeeraa
jauhettua korianteria
1 korkillinen etikkaa
3 tl sokeria

Kuumenna paistin-/wokkipannu ja paista soijarouhetta öljyssä chilin, soijakastikkeen, etikan, jeeran ja korianterin kera. Lisää tomaattipyre ja sen verran vettä kuin soijarouhe imee (useampi desi). Lisää sokeri ja kerma ja anna hautua vielä hetki. Lisää vettä tai mausteita saadaksesi itseäsi miellyttävän koostumuksen ja maun. Päälle voi ripotella pilkottua tuoretta paprikaa, joka sopii makuun oikein hyvin.

6 kommenttia:

Hovkonditorn kirjoitti...

Näyttää maukkaalta :)

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tuohon tulee etikkaa?

annika kirjoitti...

Etikka tuo siihen mukavan hapokkaan vivahteen, eli se on ikään kuin yksi mausteista.

Anonyymi kirjoitti...

Oon jo pari kertaa tehny, tykkään kovin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin ja ihastuin! Lisäsin ohjeeseen viipaloituja porkkanoita.
Muistan aina miten kaavin äidin tekemästä jauhelihakastikkeesta pelkät liemet päältä kun en voinut sietää jauhelihaa, mutta tykkäsin pelkän kastikkeen mausta (kerran jopa siivilöin läviköllä pelkän kastikkeen lautaselleni). Tämän reseptin avulla pääsin tänään takaisin näihin muistoihin sisään ja otin kauhalla ihan ronskisti pohjalta saakka.
Millainen ihminen on ollut kasvissyöjä monta vuotta, muttei ole kertaakaan tehnyt tätä ennnen soijabolognesea?
-Enne

annika kirjoitti...

Kiitos Enne kivasta kommentista, ja olen iloinen, että tykkäsit ja löysit soijabolognesen! ;) Se kun on yksi nopeimmista vegeruoista, ja silti ravitseva ja herkullinen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...