lauantai 2. huhtikuuta 2011

Burgermeister vol. 2

Maaliskuu oli aika hiljaista aikaa tämän blogin osalta. Jossain vaiheessa söimme pääasiassa itse tehtyjä burgereita, joista yksi versio pääsi kuvattavaksi asti. Mitään kovin uutta ei tullut varmaankaan kokeiltua, tai sitten liipasinsormi oli vain hyvin laiska, enpä muista.


SOIJABURGERIPIHVI
(Vegaanin kotiruokakirja s. 130)

1 sipuli
1 pieni peruna
3 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
1,5 dl korppujauhoja
2 rkl perunajauhoja
4 rkl soijakastiketta
1,5 rkl kuivattua persiljaa
1,5 rkl paprikaa
ripaus mustapippuria (alkuperäisessä ohjeessa jopa 2 tl!)
öljyä paistamiseen

Hienonna sipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna taikinan vetäytyä muutama minuutti ennen paistamista. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista keskilämmöllä noin minuutti molemmin puolin.

Lisäksi burgeriin sopivat
- tuore tomaatti
- suolakurkku
- salaatinlehdet, rucola tms.
- sinappi
- ketsuppi
- chilikastike
- paahdettu sipuli
- itse tehty valkosipuli- tai currykastike


Tuota Jere Niemisen Vegaanin kotiruokakirjaa on tullut selailtua aika paljon, koska se on ollut kirjastosta lainassa. Ehkä parasta antia siinä itselleni ovat erilaiset pihvi- ja pyörykkäreseptit, koska en ole kauheasti niitä valmistanut (ainakaan onnistuneesti). Erilaiset vaihtoehdot kannustavat kokeilemaan niitäkin. Kokeilin jo hernepaistikkaitakin, mutta en saanut niistä ihan bloggauskelpoisia, ainakaan vielä. Lainassa on myös saman kirjoittajan Herne rokkaa -kirja ja pakastimessa itse tehtyä hernaria, joten eiköhän siitäkin synny jotain vielä tässä kevään aikana.

Purilaisia kävimme maistelemassa porukalla myös uudessa joensuulaisessa ravintolassa, Kerubissa, jossa on jopa viisi erilaista vegaanista vaihtoehtoa. Suosittelen! Ainakin röstiburger oli oikein maukas. Seuraavassa kuvassa taustalla näkyvä papu-linssimuhennoskippo oli ainoa pettymys, koska annos oli melko pieni ja tylsä. Muihin annoksiin oltiin melko tyytyväisiä. Röstiburgerin välissä oli tofua ja tomaattia.

7 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Täälläkin on burgerit olleet viime aikoina suosiossa, kun oon urakalla tyhjentänyt kaappia kuivapavuista. Vaatii kuitenkin edelleen tuotekehittelyä, ennen kuin joku piffiversio ylittää julkaisukynnyksen :) Seuraava satsi taitaa tosin olla soijarouheesta! Kiitos tästä, oonkin miettinyt mihin mä sitä tunkisin :)

Luumukka kirjoitti...

Oi jestas miten herkullinen näköinen burgeri! :)

annika kirjoitti...

Tiia, soijarouhe on ehkä se kaikista helpoin pihvin aines, joskin nämäkin ovat siis suoraan kirjasta ja vieläpä Ollin paistamia. Papupihvien valmistukseen en ole vielä tohtinut ryhtyä, mutta ehkä sitten, jos sulta tulee joku herkullinen ohje. ;)

Luumukka, ja maistui myös hyvältä!

Hovkonditorn kirjoitti...

Ohje kuulostaa herkulliselta!

Anonyymi kirjoitti...

Olipas mahtava löydös tämä sinun blogisi, kiitoksia kiitoksia kovasti ihanista resepteistä ja kauniista ruokakuvista!! (:

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että nämä ruokablogit ovat mitä parasta mainosta kasvissyönnille ja murtavat vielä viimeisetkin ennakkoluulot kasvisruokien askeettisuudesta! Hienoa työtä! (=

annika kirjoitti...

Ohhoh, kiitos ihanasta kommentista anonyymille kävijälle, tuli hyvä mieli! Toivon tosiaan, että blogillani on positiivinen vaikutus ihmisiin - että uskaltaisivat kokeilla vegaaniruokia. Joskaan mitään kauhean hienoa missiota ei blogillani ole, lähinnähän tämä on eräänlainen ruokapäiväkirja ;)

Kaisla kirjoitti...

Kerubissa mun suosikki on prässätty juures-perunakakku. Joskin röstipurilaisesta ja kasviskääryleistä en ole maistanut kuin palasen, mut sanonpa silti että kallein on ainakin tässä tapauksessa paras :)
Alkoi tässä ihan tehdä mieli burgeria!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...