lauantai 23. huhtikuuta 2011

Jo kolmas ihana omenapiirakka

Erilaisia omppupiiraita on tullut kokeiltua tänä keväänä jo aika monta. Tässä on potentiaalia uudeksi suosikiksi. Koska raakapiirakoiden syöminen alkaa riistäytyä käsistä täällä, niin ajattelin kokeilla korvata osan pähkinärouheesta kaurahiutaleilla - enemmän kuitua ja vähemmän energiaa, vaikka pähkinöiden sisältämä energia varsin hyödyllistä elimistölle onkin. Suosittelen kuitenkin pilkkomaan omenat samaan tapaan kuin tässä piirakassa, jotta piirakkaa on helpompi syödä. Tähän piirakkaan alkuperäinen ohje löytyy Raw food - elinvoimaa raakaravinnosta -kirjasta.


OMENAPIIRAKKA

Pohja:
2 dl pähkinöitä (mitä tahansa muita paitsi ei maapähkinöitä)
1 dl kaurahiutaleita tai idätettyä tattaria (ohje alla)
5 taatelia
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa
2-3 rkl sitruunamehua

Liota pilkottuja taateleita jonkin aikaa vähäisessä vesimäärässä. Hienonna pähkinät ja kaurahiutaleet tehosekoittimessa. Kaada ne kulhoon ja lisää suola ja kardemumma. Hienonna taatelit liotusvetensä kanssa hienoksi soseeksi. Sekoita sose pähkinämassan joukkoon. Lisää sitruunamehu ja painele pohja piirakkavuokaan (esim. leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on n. 20 cm).



Ihanan raikas omenasose:
1-2 omenaa
1 banaani
1 tl kanelia

Soseuta omena ja banaani keskenään ja mausta kanelilla. Levitä sose piirakkavuokaan pohjan päälle.

Pinnalle:
1-2 omenaa lohkoina
kanelia

TATTARIN IDÄTYS

Liota tattaria 10 minuuttia, huuhtele hyvin kylmällä, kuumalla ja kylmällä vedellä. Laita kulhoon, joka on kevyesti peitetty esim. muovipussilla tai kelmulla (ei tiiviisti!) ja anna itää yön yli.

2 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Tänne on ilmaantunut taas aivan ihania herkkureseptejä. Erityisesti nuo puolukkaiset jutut kiinnostaa.

annika kirjoitti...

Erityisesti ne pienet puolukkaleivokset oli ihania, jos niihin(kin) viittasit. Tein samoja myöhemmin tyrnistä, ja ne oli jopa vielä parempia.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...