torstai 7. huhtikuuta 2011

Maistatuksista tuttu omenapiirakka

Tällä kertaa tein ihan "oikeaa" omenapiirakkaa, sellaista uunissa paistettua. Oli nimittäin niin hyvää ja mehevää piirakkaa se, mitä tarjoilimme alkuviikosta Joensuun Vegaaniliiton järjestämässä maistatustilaisuudessa. Kannattaa lukea enemmän ja katsoa kuvia Dinan maailmasta. Tästä ohjeesta kunnia mennee Siljalle.


Omasta omenapiirakastani tuli hieman rusehtava, koska käytin pohjaan raakaruokosokeria ja hamppujauho-perunajauho-kaurahiutale-vehnäjauho-sekamelskaa. Onnistui niinkin.

MEHEVÄ OMENAPIIRAKKA
Piirakkavuoallinen. Jos teet pellillisen, tee ohje 2,5 kertaisena.

150 g sulatettua margariinia
2 dl maustamatonta soijajugurttia
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle: omenoita, kanelia ja sokeria

Sekoita soijajugurtti sulatettuun margariiniin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne margariini-jugurttiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä kevyesti voideltuun piirakkavuokaan. Kuori ja viipaloi omenat. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

6 kommenttia:

Hovkonditorn kirjoitti...

Näyttää herkulliselta!

Tiina kirjoitti...

Tuo piirakka on vaan jotain niin ihmeellisen hyvää :) Tehtiin muuten maistatuksiin taikina 2,5 kertaisena, eli niin, että jogurttia tuli yksi Alpron purkillinen.

Maustamatonta Yosaa muuten myydään keskustan S-marketissa. Vielä kun jostain löytyisi paljon kehuttua sitruuna-yosaa...

annika kirjoitti...

Hovkonditorn, ja maistuu myös :)

Tiina, todellakin. Etenkin vaniljasoijamaidon kanssa.. sitä syödään täällä ilytapalaksi paraikaa. Keskustan Cittarissa on nyt maustamatonta Yosaa myös, kun pyysin sitä sinne. Aion tehdä ainakin sitä yhtä Yosa-kilpailun kakkua. :)

Silja kirjoitti...

Jee, tää on kyllä parasta ja niin simppeliä herkkua! Ja Tiina, sitruunayosaa löytyi ainakin pari viikkoa sitten Rantakylän ostarin K-marketista!

Veera kirjoitti...

Tätä oli pakko kokeilla ja pohjan koostumus on kyllä todellakin hyvä!
Omasta versiosta tuli vähän mauton, mutta se taisi johtua liian jauhoisista omenoista, oma moka siis :)

annika kirjoitti...

Niin minä käytin vihreitä omppuja, kun ilmeisesti omenapiirakkaan sopii parhaiten vähän kirpsakat omenat. Makeutuvat kuitenkin kypsyessään.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...