perjantai 1. huhtikuuta 2011

Omenaunelma


Okriinan julkkisomenapiirakka sai täälläkin paljon peukunnostoja ja kehuja, mitä nyt pystyi suu täynnä kehumaan. Laitetaanpa ohje tähänkin (sellaisena kuin itse tein sen). Ihan alkuperäinen ohje löytyy hs.fi ruokasivuilta (linkki edellä). Omat muokkaukseni olivat lähinnä sellaisia, että esim. jätin eri vaiheissa lisätyn hunajan kokonaan pois, koska taateleista tuli riittävästi makeutusta enkä oikeastaan pidä hunajan mausta, joskaan en tiedä, olisiko se tuolla maistunut muuten kuin lisämakeutena. Tätä tehdään ehdottomasti toistekin.

OMENATORTTU

3 omenaa (esim. Royal Gala)
 
Marinadi:

1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljajauhetta
1/2 tl kanelia
 
Pohja:

3 dl parapähkinöitä
12 kuivattua taatelia
1/4 tl suolaa
2 rkl kaurahiutaleita
1/2 tl kardemummaa
 
Omenamarsipaani

1 dl cashewpähkinöitä
1 omena
ripaus kanelia
 
Kuori ja paloittele piirakan päälle tulevat omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset omenoiden joukkoon ja jätä maustumaan. Tee pohja. Poista taateleista kivet, jos ne eivät ole kivettömiä. Sekoita pähkinät ja taatelit monitoimikoneessa murumaiseksi. Älä sekoita liikaa, ettei pähkinöiden öljy ala erottua. Lisää loput ainekset ja jatka sekoittamista, kunnes takina pysyy koossa. Jos se on liian kuivaa, lisää mehua. Jauha marsipaanin mantelit tehosekoittimessa jauheeksi. Lisää kuorittu ja paloiteltu omena ja jatka sekoittamista, kunnes massa on tasaista. Lisää kaneli. Sekoita hyvin. Painele pohjataikina irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle omenamarsipaani. Asettele päällimmäiseksi maustuneet omenakuutiot. Nosta piiras jääkaappiin puoleksi tunniksi jähmettymään. Tarjoa sellaisenaan tai cashew-kerman kanssa.

2 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

:)

Tiia kirjoitti...

Omenatortun fanijoukko kasvaa! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...