perjantai 22. huhtikuuta 2011

Puolukkapiirakkaa vaniljakastikkeella


VANILJAINEN PUOLUKKA-KOOKOSPIIRAKKA

Pohja:
2 dl pähkinöitä, esim. cashew, pekaani tai Rainbow'n Natural pähkinäsekoitus
1 dl kookoshiutaleita
8 taatelia
ripaus suolaa

Pilko taatelit ja laita ne pieneen vesimäärään likoamaan, mielellään jo hyvissä ajoin ennen kokkailuajankohtaa.
Hienonna pähkinät tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kookoshiutaleet ja suola ja hienonna edelleen. Kaada kulhoon. Hienonna seuraavaksi liotetut taatelit liotusvetensä kanssa. Sekoita taatelisose pähkinä-kookosjauheen sekaan. Muotoile taikinasta pallo ja painele se piirakkavuokaan ohueksi kerrokseksi. Itse käytän irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on 19,5 cm ja jonka pohjan olen vuorannut leivinpaperilla.

Raikas cashewkerma:
1,5 dl cashewpähkinöitä
1,5 dl vettä
0,5 vaniljatankoa
1 kuorittu, kypsä päärynä
muutama taateli

Sekoita cashewpähkinät jauheeksi. Lisää vettä ja loput ainekset ja sekoita edelleen niin, että kermasta tulee sileää. Kaada kerma piirakkavuokaan pohjan päälle.

Pinnalle:
puolukoita

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...