torstai 7. huhtikuuta 2011

Raikasta puolukkaa rapsahtavan suklaakuorrutteen alla..


Nämä pienet kakkuset ovat parasta raakaruokaherkkua, mitä olen tähän mennessä syönyt. Niistä ei arvaisi, että ovat täysin kypsentämättömiä ja hyödyllisiä. <3 Pohjalla on limellä maustettua pähkinätahnaa, jonka päällä taatelilla makeutettua puolukkasurvosta, ja kaiken päälle on kaadettu vielä suklaata. Tein leivokset pieniin karamellivuokiin, koska mielestäni muffinssivuoat olisivat olleet liian isoja. Tällä ainesmäärällä tuli 25 tuollaista pientä vuoallista.

Alkuperäinen ohje on Erica Palmcrantz Azizin kirjasta Raw food - Makeita herkkuja, mutta muokkasin sitä hieman oman makuni, tapojeni ja kaapin ainesten mukaisesti. Esim. vaihdoin makeutuksena käytetyn agavesiirapin itse tehtyyn taatelisiirappiin, joka tulee huomattavasti halvemmaksi. Marjatkin voi valita oman maun mukaan, meillä sattui olemaan anopin keräämiä puolukoita.



PUOLUKKA-SUKLAALEIVOKSET

Pohja:
1 dl cashewpähkinöitä
0,5 rkl hunajaa
2 rkl limemehua

Täyte/puolukkahillo:
2 dl pakastettuja ja sulatettuja puolukoita
puolet 12 taatelin siirapista (ohje alla)

Kuorrute/suklaakastike
3 kukkurallista rkl kookosöljyä
3 rkl (raaka)kaakaojauhetta
1 rkl kaakaomassaa tai kaakaovoita raastettuna
puolet 12 taatelin siirapista (ohje alla)

Pilko 12 taatelia pieneen kulhoon ja laita päälle sen verran vettä, että jokainen pala koskee veteen. Palojen ei tarvitse peittyä vedellä. Hienonna cashewpähkinät tehosekoittimessa jauheeksi. Kaada jauhe kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja ja limen mehu. Sekoita tasaiseksi ja kiinteäksi taikinaksi. Painele taikina pienten paperivuokien pohjalle.

Soseuta likoamassa olleet taatelit liotusvetensä kanssa. Jaa massa kahteen osaan. Lisää toiseen osaan puolukat ja sekoita tehosekoittimella tasaiseksi. Laita puolukkasurvosta vuokiin pähkinämassan päälle.

Sulata vesihauteessa kookosöljy ja kaakaovoi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja loput taatelisiirappimassasta. Laita suklaakastiketta vuokiin puolukkasurvoksen päälle.

Nosta leivokset pakastimeen noin puoleksi tunniksi tai kunnes suklaa on kovettunut. Jos leivokset ovat ehtineet mennä umpijäähän, anna niiden sulaa hetki. Parhaimmillaan ne ovat, kun puolukkasurvos on löysää mutta suklaa kovaa.


Ps. Samankaltaisia leivoksia tehtiin leafy lunch! -blogissa mustaherukoista.

1 kommentti:

Kaisu kirjoitti...

Rakastan kaikkea missä on puolukkaa, nam:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...