sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Ratatouille

Ratatouille on jotain niin peruskasvisruokaa, mutta itse ei ole tullut kokkailtua sitä aiemmin. Ajattelin siis jakaa tämän reseptin, jotta helpoista kasvisruoista kiinnostuneillekin olisi välillä jotain luettavaa kaikkien näiden raakaruokaherkkujen keskellä, joiden postailuun näytän keskittyneen viime aikoina. Lisäsin tähän ratatouilleen kikherneitä, jotta siinä olisi edes hitunen proteiiniakin ja se pitäisi nälän kauemmin loitolla.

Hitsi, riisiä tuli ostettua pari viikkoa sitten tosi pitkästä aikaa, kun yritin epätoivoisesti etsiä kaupasta jotain vehnätöntä lisuketta, ja kiireessä unhoitin quinoa- ja hirssihyllyn olemassaolon. Olen vältellyt riisiä ilmastonmuutossyistä jo tosi monta vuotta, mutta kieltämättä ratatouillen kanssa se sopii oikein mainiosti. Jääköön riisipakettien ostiskelun kuitenkin tähän taas joksikin aikaa.


RATATOUILLE

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 paprika
2 sipulia
2 prk (140g) tomaattipyreetä
2 tuoretta tomaattia
2 valkosipulin kynttä
basilikaa
suolaa
soijakastiketta
2 tl raakaruokosokeria
oliiviöljyä paistamiseen

Pilko kasvikset. Paista munakoisoa kattilassa oliiviöljyssä. Munakoiso imee hurjasti öljyä, joten laita öljyä runsaasti tai vaihtoehtoisesti lorauta mukaan hieman vettä. Lisää muut kasvikset ja kun niistä alkaa irrota nestettä, sekoita joukkoon tomaattipyre, hieman vettä sekä mausteet. Anna hautua, kunnes kasvikset ovat haluamasi pehmoisia.

2 kommenttia:

Hovkonditorn kirjoitti...

Ratatouille on mielestäni niin hyvää!

annika kirjoitti...

Se on kyllä tosi hyvää! Etenkin nuo oliiviöljyssä paistuneet munakoisot, munakoisoa parhaimmillaan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...