lauantai 16. huhtikuuta 2011

Vegaaninen pikapitsa turkkilaismausteilla

Meille kehittyy usein tuon turkkilaisen keittokirjamme avulla uusia vakiolempiruokia. Lahmacun ("lahmaatsun" tms.) on viimeisin sellainen. Perinteisessä lahmacunissa on käytetty jauhettua lampaanlihaa ja pohja on tehty hiivalla kohotetusta vehnätaikinasta. Koska valkoinen vehnä (ja nykyään vähän myös hiiva) on tässä keittiössä epäsuosittu raaka-aine, tuli tästä "pitsasta" pannulla paistettava pikaruokaversio - ja aivan uskomattoman herkullinen. Perinteinen pitsapohja on siis korvattu kikhernemunakkaalla.


LAHMACUN (2 kpl)

Pohja:
1,5-2 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl currya
n. 1 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Taikinan tulisi olla hieman paksumpaa kuin lettutaikinan.

Päällinen:
1 sipuli
1-1,5 dl soijarouhetta
2 rkl soijakastiketta
(0,5 tl savuaromia, esim. Poppamies tai Smoky Liquid)
chiliä maun mukaan (meillä ollut 1 pieni vihreä säilötty chili)
1 prk (70g) tomaattipyreetä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl vettä
ripaus pippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Pinnalle:
minttua
persiljaa
sitruunamehua
(sumakkia)

Paista sipulia öljyssä. Lisää muut täytteen ainekset ja paista vielä hetki. Siirrä odottamaan lautaselle. Paista puolet pohjan taikinasta  kikhernemunakkaan tapaan. Kun taikina alkaa olla hyytynyt ja melkein kypsä myös päälipuolelta, lisää puolet päällisestä/täytteestä plätyn päälle. Levitä tasaiseksi ja käännä nurinpäin. Paista hetki ja käännä oikeinpäin lautaselle. Ripottele pinnalle tuoretta tai kuivattua minttua ja persiljaa sekä sitruunamehua ja sumakkia. Tee toinen lahmacun samalla tavalla lopuista aineksista.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...