keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Erittäin suklainen kakku

Blogihiljaisuuttani ei voine selitellä muuttokiireillä, koska olemme vasta tänään aloittaneet pakkaamisen. Sitä ei voi selitellä muillakaan kiireillä, koska olen ollut huhtikuun lopusta asti kevätlomalla ennen kesätöiden alkua. Ehkä hiljaisuutta voikin selittää juuri sillä lomalla, sillä olen riekkunut ystävien kanssa ja syönyt tuttuja ja turvallisia nopeita ruokia, tai sitten lähinnä kakkuja ja karkkia erinäisissä pippaloissa. Seuraavat pari reseptiä ovatkin kakkuja.

Kesäkuun alussa blogikeittiö muuttaa Joensuusta Helsinkiin, ja lisää blogihiljaisuutta saattaa olla luvassa, koska menen töihin ravintolan keittiöön. Odotan mielenkiinnolla, jääkö kokkausinto työpaikalle, vai jaksanko tehdä erilaisia ruokia vielä kotonakin. Tietysti toivon, ettei blogini jää täysin kesätauolle.

Tein tätä kakkua äitienpäiväksi, ja ainakin itse ihastuin siihen suunnattomasti. Kyllä se muillekin näytti kelpaavan. Perus suklaabanaanikakkutaikinaan löytyi innoke Kamomillan konditoriasta.


TRIPLASUKLAA-BANAANIKAKKU

1 kypsä banaani
1 dl kasvimaitoa
1-2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria
3 rkl öljyä
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2-3 dl vehnäjauhoja (Osan vehnäjauhoista voi korvata soijajauholla, esim. 0,5 dl)
n. 100 g vegaanista tummaa suklaata

Muussaa banaani haarukalla ja lisää joukkoon muut ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Lisää vehnäjauho aivan viimeisenä ja sekoita mahdollisimman vähän. Pilko suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää varovasti taikinan joukkoon.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 C-asteessa n. 45 minuuttia leivinpaperilla peiteltynä. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi hammastikulla: jos tikkuun jää kakkuun tökättäessä taikinaa, ei kakku ole vielä kypsä.

KUORRUTE

1 levy tummaa suklaata
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl soijamaitoa

Sulata suklaa vesihauteessa (eli esim. kattilaan kiehuvaa vettä ja päälle kulho, johon pilkot suklaan). Kun suklaa on sulanut, lisää öljy ja soijamaito ja sekoita tasaiseksi. Anna olla vielä hetken vesihauteessa, jotta kuorrute on tarpeeksi juoksevaa. Kaaviloi kuorrute kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kunnes kuorrute on jähmettynyt.

Koristeeksi esim. mantelirouhetta.

4 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Mehevä kakku ja tervetuloa Helsinkiin! Mihin ravintolaan menet töihin?

annika kirjoitti...

Kiitos! Menen kesätöihin Korkeasaaren ravintola Karhuun. Haaveenani olisi sitten koulun alettua päästä tekemään harjoittelua esim. Silvopleehen ja Tampereen Gopaliin, ettei mene pelkäksi lihailuksi koko kokkikoulu. :)

Veera kirjoitti...

Hyvä resepti on kyllä kyseessä! Itsekin tätä tein (ihan pienillä muutoksilla) ja vein kouluun - sai hurjasti kiitosta ja kehuja :)

annika kirjoitti...

Kiva kuulla! Minkälaisia muutoksia teit?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...