maanantai 30. toukokuuta 2011

Kakkua kera minttusuklaan ja suklaamoussen

Kuten viime merkinnässä uhkailinkin, niin tämäkin kakku on supersuklainen. Tätä oli tarjolla pienissä läksiäisissämme Joensuussa, ja reseptiä vaadittiin näytille.


MINTTUSUKLAAMOUSSEKAKKU

Pohja
1 paketti Digestive-keksejä
3 rkl rypsiöljyä
0,5 - 1 dl vettä

Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Lisää muruihin vettä ihan vain sen verran, että taikinasta pystyy muotoilemaan pallon, joka ei pahemmin tartu sormiin. Painele pohja irtopohjavuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Suklaamousse
1 pkt kauravispiä
100 g tummaa suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja kippaa kerman sekaan. Vispaa mousse tasaiseksi ja levitä pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Valmista sillä aikaa kuorrute.


Minttusuklaakuorrute
1 levy Pirkka Dark Mint -suklaata
3 rkl soijamaitoa

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaan täytetahna tasaiseksi joukkoon. Kun suklaa on sulanut, lisää soijamaito ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute suklaamoussen päälle ja laita takaisin jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

5 kommenttia:

Ville N kirjoitti...

Hyvää settiä oli, ja keitto myös! :) Aika vahvat oli mausteet omaan ruoanlaittooni verrattuna, pisti miettimään...

Pia kirjoitti...

Oih, tätä mä haluan tehdä! Minkä kokoista vuokaa käytitte?

annika kirjoitti...

Ville, niin me ollaan totuttu aika vahvasti maustettuun ruokaan, mutta tiedän kyllä paljon ihmisiä, jotka ei oo tottuneet yhtä voimakkaaseen.

Pia, käytössä oli n. 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka, mutta siihen tehtynä pohjasta tuli aika paksu. Eli leveämpikin vuoka toimii, mutta ei ehkä pienempi.

Anonyymi kirjoitti...

no huh huh mikä herkkuyhdistelmä! En uskalla kokeilla tuota reseptiä, ennen kuin kutsun riittävästi ihmisiä sitä syömään kanssani. Oletko sitä mieltä, ettei tuohon kermavaahto-suklaa-täytteeseen tarvitse lisätä agar-agaria hyydykkeeksi? Pysyykö kakku koossa, vaikka se vähän lämpenisi pöydällä? Olen hieman skeptinen noiden kasvikermojen toimivuudesta, joten epäilyttää, että täyte vain lähtisi holtittomasti valumaan eikä pysyisi noin nättinä pala kovinkaan pitkää mitä ottamasi valokuva antaa olettaa.

T: Jooga-Hanna ;)

annika kirjoitti...

Joo, kannattaa olla pari apuria syömässä. ;)

Ei siihen tarvitse agaria, koska siinähän on kermavaahdon seassa sulatettu suklaa, joka jähmettää koko homman oikein hyvin koossa pysyväksi kun sen antaa olla tovin jääkaapissa. Ja huoneenlämmössäkin se tuntui pysyvän hyvin kasassa, joskaan ei kakku montaa tuntia ehtinyt pöydällä olla, ennen kuin se katosi parempiin suihin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...