keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Tuore mansikkakaakku

Ihanan vaaleanpunaisia mansikkakakkuja on tehty siellä sun täällä, aijjai! Oman kakkuni tein jo aikaisin keväällä kotimaisista pakastemansikoista. Ohje on omaan makuun muokattu Palmcrantz-Azizin Raw food -herkkukirjasta, ja sitä sekä muita herkkujuttuja voi tutkiskella myös seuraavasta Vegaiasta (ilmestyisköhän kesän aikana, pliis?).

Raw food mansikkakakku
MANSIKKATÄYTEKAKKU

Pohja
4 dl manteleita
0,5 dl taatelisiirappia (ks. ohje alla)
ripaus suolaa

Täyte
2 soseutettua banaania
tuoreita mansikoita tai pakastettuja kotimaisia mansikoita (ulkomaiset pitää kiehauttaa)

Kuorrute
4 dl cashewkermaa (ks. ohje alla)

Koristelu
mansikoita

1. Hienonna mantelit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi.
2. Lisää joukkoon taatelisiirappi ja suola. Hienonna edelleen tai sekoita käsin.
3. Painele taikina piirakkavuoan, ison lautasen tai leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle pyöryläksi.
4. Levitä pohjan päälle banaanisose ja puolet mansikoista.
5. Levitä varovasti täytteen päälle cashewkerma.
6. Koristele kokonaisilla tai viipaloiduilla mansikoilla.

TAATELISIIRAPPI (n. 0,5 dl)

8 pientä taatelia
n. 3 rkl vettä

Pilko saksilla tai terävällä veitsellä taatelit pieniksi ja laita likoamaan pieneen vesimäärään 10–60 minuutiksi. Taateleiden ei tarvitse peittyä vedellä. Soseuta taatelit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella liotusvetensä kanssa hienoksi soseeksi ja käytä makeutuksena.

CASHEWKERMA

2 dl cashewpähkinöitä
2 dl vettä
½ vaniljatankoa tai 1 tl vaniljajauhetta
4 taatelia

1. Jos mahdollista, niin liota cashewpähkinöitä muutama tunti vaniljatangon ja taateleiden kanssa.
2. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa hienoksi soseeksi

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heippa!
eilen eli 14.6. olin huomentasuomessa klo 7.40 tekemässä torttua. voi käydä katsomassa. mistä sinulle oli tullut käsitys, että mun reseptejä olis pian Vegaiassa? tarjosin kyllä kirjaa sinne sekä tarjouduin kirjoittamaan tekstiä muttei ole sieltä mitään kuulunut. siis minulta ilmestyi juuri Hellattoman kokin raaka namikirja. ei tule kirjaketjuihin myyntiin vaan esim. multa voi tilata :) terv. mea salo

annika kirjoitti...

Moikka! Oho, aika outoa. Minulta nimittäin pyydettiin, että laittaisin reseptejä vain sen verran, että sinun uusia reseptejäsi mahtuu mukaan. Vegaaniliitolla kyllä on kommunikaatio tökkinyt aiemminkin, joten sikäli en ihmettele tätä. Harmillista vaan, että siksi sitten rajoitin oman juttuni Raw food -kirjan reseptit pariin hassuun. Korjaan tuon tuonne tekstiin, ettei harhatieto leviä tämän kauempaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

mea salolta korjaus: kirjatukku lähestyi mua sillä seurauksella, että saattaa silti tulla ketjuihin myyntiin kirjaa, mutta joutuvat hinnoittelemaan suht korkealle.
Annika, mullahan ei ole asiasta muuta tietoa kuin että itselleni Vegaia ei ole vastannut mitään. voihan olla, että joku on hankkinut kirjan ja tekee siitä lehteen arvion ja pistää pari blogissani olevaa reseptiä mukaan. sen sijaan muita kuin vapaasti kirjailijan itsensä levittämiä reseptejä ei tule jakaa ilman kirjailijan lupaa.

heikku kirjoitti...

näitä ihania mansikkakakkuja kyllä näkyy monessa blogissa. tämä raakaruokailu kiinnostaa kyllä kovasti, ja on ollut jonkun aikaa tarkoitus tehdä vielä joku päivä piiras tällä tavalla.

annika kirjoitti...

Niin on, raakamansikkakakku on ihan villitys! Suosittelen kokeilemaan. Tämä on kyllä oma suosikkini, vaikka muitakin olen kokeillut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...