sunnuntai 28. elokuuta 2011

Heihei Helsinki -herkkuja

Lauantaina juhlistettiin viimeisiä hetkiä Helsingissä. Ensi viikolla tehdään viimeiset työpäivät, joogataan viimeiset joogatunnit Helsingin astangajoogakoulussa, pakataan tavarat ja painutaan Tampereelle erään valkoisen puutalon yläkertaan ja uusien haasteiden pariin.

Pieniin läksiäisiimme saapui kaksi (!) henkilöä, mutta ilta oli sitäkin mukavampi, joskin ruokaa oli ehkä valmistettu neljälle hengelle hieman tuhdisti. Raw lime key pie:hin sain inspiraation Tiialta ja appelsiinisuklaakakkuun Keittiökameleontilta. Ihan yhtä kauniita kakkuja en onnistunut tekemään, mutta hyviä olivat!


Epääraa'alla linjastolla valmistettiin Chocochilin inspiroimia suolaisia lehtitaikinaleivoksia ja Dinan maailman snickerskeksejä. Nuo lehtitaikinaruudut ovat ainoat, joissa resepti eroaa olennaisesti alkuperäisestä, joten kaikki muut ohjeet kannattaa kurkata noitten linkkien takaa. Oikein mainioita olivat kaikki!


TOMAATTI-HERKKUSIENIRUUDUT

1 pkt lehtitaikinalevyjä
2 tomaattia
3-4 tuoretta herkkusientä
pilkottuja oliiveja ja/tai aurinkotomaatteja (mielellään öljyssä)

Marinadi
4-5 rkl oliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
1 kukkurallinen tl valkosipulimurskaa
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Koristeeksi
tuoretta basilikaa

Leikkaa lehtitaikinalevyt ruuduiksi. Sekoita marinadin ainekset. Viipaloi herkkusienet ja pyörittele ne marinadin joukkoon. Levitä pieni määrä marinadia ruutujen päälle, sitten 1 viipale tomaattia ja 1-2 viipaletta herkkusieniä. Päälle vielä oliivimurskaa (ja suolaa & pippuria). Anna paistua 225 asteessa 10-15 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.


Saimme läksiäislahjaksi "lisää raahattavaa" eli hauskan ruoka-aiheisen tietopelin, jota jo kokeiltiinkin muutaman erän verran. Tästä tulee olemaan sekä iloa että hyötyä! :)

2 kommenttia:

Okriina kirjoitti...

Onnea uusiin kuvioihin Tampereella!

annika kirjoitti...

Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...