lauantai 20. elokuuta 2011

Nopea ja maukas tempeh

Apua mikä kesätauko! Nyt vihdoin palaan bloggerin ääreen ja esittelen teille meidän lempparireseptimme tempehin suhteen. Harvemmin tähän hyvään, terveelliseen ja proteiinipitoiseen raaka-aineeseen törmää ruokablogeissa, ja sitä tuntuukin saavan aika rajoitetusti mistään. Hakaniemessä Helsingissä sijaitseva Aseanic Trading on ollut tänä kesänä vakiopaikkamme niin tempehin kuin tofunkin suhteen, koska siellä 400 g maksaa vaivaiset 2 euroa. Moni ei taida tykätä tempehin ominaismausta, mutta ainakin näiden mausteiden kanssa paistettu tempeh on suurta herkkua!


PAISTETTU TEMPEH

1 pkt (400g) tempeä
reilu loraus öljyä
4 valkosipulin kynttä murskattuna
5 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa soijakastiketta (esim. monikäyttöinen indonesialainen kejap manis, saa aasialaisista kaupoista, jos ei halua hankkia niin voinee korvata vaikka 1 rkl:lla siirappia)
1 rkl mietoa chilikastiketta (sambal asli, myös aasiakaupoista, tai jotakin chilijauhetta oman chilinsietokyvyn mukaan)

Pilko tempeh suupaloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Laita kaikki ainekset pannulle ja paistele, sitten maistele ja lisää mausteita, jos haluat tempehin omaa makua piiloon enemmän.

Meillä tällä tavoin valmistettua tempehiä syödään usein ihan vain salaatin kanssa. Kuvan annoksessa mukana on myös keitettyä quinoaa ja tamarindimaustettuja paistettuja vihanneksia.

2 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Tuo tempeh on ihan uusi tuttavuus minulle, vaikka kasvissyöjänä olenkin päälle 7 vuotta pyörinyt. Onko se kovinkin voimakkaan makuista? Olen kuullut niin kovia haukkuja ja kauhisteluita että olen jo alkanut jännittämään kokeilua. Sinun kuvista ja ohjeista jää taas oikein hyvä fiilis ja ''tempeh on hyväjuttu'' olo. Onko se oikeasti niin voimakasta ja mielipiteitä jakavaa?

annika kirjoitti...

Minun mielestä sen oma maku on varsin mieto, verrattavissa tofun makuun, mutta ehkä hieman happamampi (todella vähän). Jotkut ei tykkää tuosta koostumuksesta, kuulemma "jauhoinen". Itse en allekirjoita näitä väitteitä ollenkaan, koska mielestäni tempeh on todella hyvän makuista ja koostumus ihana! Maku riippuu siis hyvin paljon mausteista, en minä sitä sellaisenaan söisi. Jos paketti kustantaa 2 euroa, niin kannattaa sitä nyt ainakin kokeilla, ja pistää pois jos ei voi sietää makua. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...