keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Puolukka & chia


Tämä on nyt selkesti sitä smuuroa, eli smoothien ja puuron sekoitusta. Chia-hyytelöstä tulee hassusti puuromaisen limainen koostumus, joka on täysin mauton ja siksi niin ihanan helppo omega3- ja kuitulisä aamupalaan.

Yleensä pyrin tekemään nämä chia-asiat aamulla ensimmäiseksi, jotta chiat ehtivät muodostaa hyytelöä vielä sen aikaa, kun keittelen teetä ja pukeudun. Illalla harvemmin muistan laittaa niitä likoamaan, vaikka se olisi varmaankin paras vaihtoehto.

Kävin torilta ostamassa viisi kiloa puolukoita ja hitusen tyrnejä, joten aika kirpsakoita aamupaloja luvassa jonkin aikaa.

PUOLUKKA-CHIA-SMUURO (yhdelle)

2 rkl chiasiemeniä
kourallinen puolukoita
3 rkl maustamatonta luomu soijajugurttia
1 dl soijamaitoa
loraus vettä
(+ vapaavalintaisia superfoodeja)

Anna chiasiementen liota vedessä yön yli tai aamulla jonkin aikaa. Lisää muut ainekset ja surisuta sileäksi. Makunautinnon kruunaa päälle ripoteltu talkkuna, jos siitä sattuu pitämään.

Ps. Muista käydä klikkaamassa Tykkää-nappulaa meidän vegaanisen kanelisuklaakakun kohdalla Pauligin makuparikisassa!

3 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Oi, just pari tuntia sitten heitin omenaisen chiapuuron sekaan vähän puolukkajauhetta ja totesin, että puolukkaa pitää kyllä kokeilla toistekin ja mieluusti juurikin tuoreena - tuli sen verran kiva vispipuuroefekti! :D

annika kirjoitti...

Totta, sinäpä sen sanoit! Ihan vispipuuroahan tämä onkin. :) Ja raakaversionkin tästä tietysti saa, mutta itse olen taas tykästynyt soijajugurttiin kovasti.

Hosuli kirjoitti...

Tein aivan samantyyppistä herkkua vasta, tosin jugun ja maidon tilalla oli pähkinöitä. Ihan lappapuuroa (pohjalaisittain) tosiaan. Nam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...