lauantai 15. lokakuuta 2011

Suppikset pikana

Tämä nopea hiukopala on Joensuun-kämppikseni käsialaa. Hän rakastaa kerätä sieniä, mutta ei omien sanojensa mukaan tee "ikinä" ruokaa. Hänen tekemäsä vegaaninen lasagne on kuitenkin se, joka oli "parasta lasagnea ikinä", ja suppilovahveronuudelit erityisen hyviä nekin! En ehkä osaa tehdä yhtä autenttisia suppisnuudeleita, mutta tuli kyllä hyvää tästäkin!

Kun on kyse suppilovahveroista, en halua laittaa liikaa mausteita, koska sienien oma maku on juuri se, mitä tällaisilta ruoilta haluaa. Tämähän on todella yksinkertainen ruoka, mutta niin on suppilovahverokeittokin, ja se on silti uskomattoman hyvää. Kokeile!


SUPPILOVAHVERONUUDELIT

haluamasi määrä nuudeleita (meillä kolme pientä nippua kiinalaisia maissinuudeleita)
1-2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli
suolaa
pippuria myllystä
öljyä paistamiseen

Laita suppikset pieneen kulhoon ja lisää vettä hieman. Vettä voi lisätä, jos näyttää, ettei se riitä pehmentämään kaikkia sieniä, mutta liika vesi on huonompi juttu. Jos laitat liikaa vettä, niin älä kaada sitä pois, koska siihen liukenee paljon makua.

Kiehauta vesi vedenkeittimellä tai kattilassa ja lisää nuudelit. Keitä minuutti-pari tai anna hautua kuumassa vedessä, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Paista sillä aikaa sipulia öljyssä. Lisää sienet ja paistele hetki tai kunnes sienien liotusvesi on haihtunut. Lisää valutetut nuudelit ja paista koko hommaa jonkin aikaa. Mausta, tarkista maku ja nauti.


2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tää on ihan paras ruoka! Eilen tein tätä ja pakko oli tehdä tänään uudestaan :p Toimii vehnänuudeleillakin. Eilen pistin lisäksi paprikaa ja hernettä, muuten hyvää, mutta herneen maku hyökki hennon suppiksen maun päälle. Tänään vuorossa kera paprikan ja soijasuikaleiden. Nam! Kiitos hyvästä blogista :)

annika kirjoitti...

Jes, hauska kuulla! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...