maanantai 21. marraskuuta 2011

Caesar-salaatti


Aasialaisesta kaupasta (East Asia Mart) löytyi säilykkeenä "vegekanaa", jonka päätimme nauttia salaatin kanssa. Tuloksena oli aika kiva caesar-salaattityyppinen ateria. Hämykana on valmistettu soijaproteiinista ja gluteenista, ja koostumus oli aika miellyttävä ja maku hyvää ihan sellaisenaan pannulla paistettuna.

VEGAANIN CAESAR-SALAATTI

1 prk vegetarian mock chickeniä
vihreää salaattia, esim. jäävuori
paprikaa
cantaloupe-melonia
leipää
valkosipulia
suolaa
öljyä krutonkien paistamiseen

Paista vegekanaa pannulla. Pilko sillä aikaa salaattiainekset ja sekoita yhteen, mausta ripauksella suolaa. Pilko leivästä pieniä kuutioita krutonkeja varten. Kun kana on paistunut, paista leipäkuutiot valkosipulilla ja suolalla maustettuna. Asettele lautaselle ensin salaattia, päälle "kanat" sekä krutonkeja oman maun mukaan.

SINAPPIKASTIKE

1-2 rkl sinappia
0,5-1 dl öljyä
(valkosipulijauhetta tai hyvin puristettu valkosipulin kynsi)

Sekoita sinappiin öljyä pikku hiljaa siten, että sinappi ja öljy emulgoituvat. Onnistuu myös haarukalla "vispaten", mutta sauvasekoitin tai silppurikulho voi olla vielä helpompi väline. Mausta valkosipulilla.

2 kommenttia:

mustikkapöperö kirjoitti...

Olen monta kertaa kattelut noita vegelihatölkkejä siellä East Asia Martissa koskaan vaan en ole ostanut, jotenkin olen aina epäillyt sitä makua Jos se kuitenkin on syötävää niin pitää tässä joku päivä käydä ostamassa ja maistaa sitä vihdoin ja viimein.

annika kirjoitti...

Joo, kannattaa ainakin maun puolesta kokeilla. Vähän vaan pannulla pyöräyttää. Seuraavaksi olisi tarkoitus kokeilla niiden vegekatkarapuja, mutta ne on olleet loppu viime kerroilla kun niitä on yritetty metsästää. Myös karkkihyllyssä olevat papusnäcksit (eräänlaiset ohuet mausteiset soijamakkarat) on herkullisia, ja maksaa vain euron.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...