perjantai 9. joulukuuta 2011

Ihanat minttusuklaaruudut

Kuuden viikon remonttievakon jälkeen pääsimme vihdoin takaisin omaan kotiimme, jossa saamme nyt ihastella upouutta kylpyhuonetta. Ehkä ruuanlaittokin alkaa taas sujua paremmin. Omaan keittiöön oli erityisen ihana palata myös viikon reissun jälkeen, jonka aikana söimme pääasiassa eri ravintoloissa Helsingissä (New Bamboo Center ja Silvoplee), Tukholmassa (Örtagården, Abyssinia, Tevere) ja Uppsalassa (Ekocafé). Jotenkin sipulin pilkkominen tuntui taas pitkästä aikaa mukavalta, vaikka ravintoloissa olikin ihana syödä muiden tekemää ruokaa. Suosittelen muuten lämpimästi noita kaikkia ravintoloita, lisätietoa kustakin löytyy Happy Cow -sivustolta ja ihan varmaan hakukoneenkin avulla.

Nyt palaan kuitenkin vielä enemmän ajassa takaisin päin, koska satuin viime Joensuun-reissullani kokeilemaan yhtä Animalian juhlaleivoskilpailureseptivihkosen ohjeista, joka osottautui oikein toimivaksi. Kaverin valmistujaisjuhlan vieraat kyselivät ohjetta, ja nytpä se viimein on tässä. Kyseisessä vihkosessa on paljon muitakin toteuttamiskelpoisia vegaanileivonnaisia, eikä hintakaan ole paha. Terveisiä minttusuklaareseptin luojalle, me likes!


MINTTUSUKLAARUUDUT (pellillinen)

Pohja:
100 g margariinia
100 g tummaa suklaata
4 dl soijamaitoa
2 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Minttukreemi:
250 g margariinia
5 dl tomusokeria
4 rkl soijamaitoa
1-3 tl (pipar)minttuaromia
(vihreää elintarvikeväriä)


Suklaakuorrute:
 100 g tummaa suklaata
0,5-1 dl soijamaitoa tai -kermaa
(muutama tl piparminttuaromia, jos haluat voimakkaan mintunmaun)

Sulata suklaa ja margariini ja sekoita joukkoon loput pohjan ainekset. Laita uunipellille leivinpaperi ja levitä taikina levyksi. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Minttukreemi: vatkaa kreemin ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna suklaakuorrutetta varten soijamaito, pilko suklaa joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki. Levitä kreemi kakkupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi, ja kreemin päälle suklaakuorrutus. Koristele haluamallasi tavalla, esim. nonparelleilla tai marmoroimalla. Leikkaa leivokset ruuduiksi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...