sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Vegaaniset mokkapalat

Kaikki ruokablogit ovat nyt täynnä jouluaiheisia postauksia, mutta täällä mennään vielä ihan arkilinjalla. Appelsiinisia pipareita on jo kerran leivottu, mutta muuten jouluhenkiset herkut saavat odottaa jouluaattoon. Tässä linkki vuosien varrella julkaisemiini jouluruokaohjeisiin.

Halusin tehdä mokkapaloja, joissa olisi mukana ihan oikeaakin suklaata. Yleensähän mokkapalojen kuorrute on pääasiassa pelkkää tomusokeria. Näistä tuli hieman tahmeita, mutta loistavan meheviä. Taikina on tehty kaksinkertaisena tästä ohjeesta, mutta pienin muutoksin. Esimerkiksi kahvin määrää lisäsin.


ASTETTA SUKLAISEMMAT MOKKAPALAT (pellillinen)

Pohja:
2,5 dl vahvaa kuumaa kahvia
200 g margariinia
1dl kaakaojauhetta
2,5 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
2 tl jauhettua vaniljaa tai vaniljasokeria
6 dl sokeria
0,5 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
0,5 dl vahvaa kahvia
100 g tummaa Reilun kaupan suklaata
noin 3-4 dl tomusokeria
(kaakaojauhetta)

Koristeluun esim. mantelirouhetta.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kahvi ja margariini. Lisää niiden joukkoon kaakaojauhe, jotta se sekoittuu taikinaan hyvin. Lisää maito, vanilja, sokeri sekä suola ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne sitten huolellisesti nesteen joukkoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 30 minuuttia. Pohja on valmis, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa.

Valmista paistamisen aikana mokkapalojen kuorrute: Laita kuuma kahvi kattilaan tai kuumenna kylmä kahvi kattilassa. Sulata suklaa sen joukkoon. Lisää tomusokeria sen verran, että suklaakuorrutus on tarpeeksi tiivistä,eikä ihan juoksevaa. Levita kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele. Laita vetäytymään jääkaappiin, jotta suklaakuorrute jähmettyy.

5 kommenttia:

Paula kirjoitti...

naminam! Maituis joulunakin :)

annika kirjoitti...

Niin no miksipä ei ;)

Soikku kirjoitti...

Uijui, näitä voisi kyllä kokeilla ensi kerralla kun päätän alkaa mokkapaloja väsäämään, ois vähän vaihtelua!

Elli kirjoitti...

Yleensähän suklaa+vesi on huono yhdistelmä joka aiheuttaa kokkareita, mutta toimiiko suklaa+kahvi sitten ihan hyvin...?

annika kirjoitti...

En osaa sanoa, en edes muista enää tällaisia tehneeni kun on niin pitkä aika. Kuvan perusteella on toiminut hyvin, voisiko kahvin kuumuudella olla tekemistä asian kanssa? Ganacheakin tehdessä soijamaito/kerma pitää ENSIN kuumentaa ja sitten vasta lisätä suklaa siihen, koska jos tekee päinvastoin, saa suklaan kokkaroitumaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...