lauantai 10. joulukuuta 2011

Waldorfin salaatti

Olen aina inhonnut sellerin makua, enkä tajua, miksi sitä tungetaan jokaiseen keittoon ja liemeen. Vasta tutustuttuani Waldorfin salaattiin reilu vuosi sitten aloin pitää sellerin mausta. Varsi-/lehtiselleriä olen opetellut syömään kuluneen vuoden aikana, juuriselleriä en vieläkään. Lehtisellerin syömiseen minua kannustaa tieto sen terveellisyydestä ja puhdistavasta vaikutuksesta, ei niinkään sen maku.. Ehkä seuraavaan Waldorfiin käytän kuitenkin jo lehtiselleriä voimakkaampaa juuriselleriä, koska sen koostumus on kivempi kuin lehtisellerin raparperimainen varsi. Mukavaa vaihtelua salaattipöytään joka tapauksessa. Kiitos eräille imatralaisille, että tarjositte minulle Waldorfia, koska siitä innostuin itsekin kokeilemaan.


WALDORFIN SALAATTI

0,5 pakettia lehtiselleriä tai juuriselleri
2 omenaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vegaanista majoneesia (esim. X-tra kevytmajoneesi tai itse tehtyä)
4 rkl maustamatonta soijajugurttia
kourallinen saksanpähkinöitä
viinirypäleitä
mustapippuria
(suolaa)

Pilko selleri, omenat ja pähkinät. Sekoita kaikki aineet keskenään. Koristele sellerinlehdillä.

4 kommenttia:

Kotiharmi kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan juuriselleriä waldorfiin! Minä tein sitä ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna ja käytin juuriselleriä...pelonsekaisin tuntein :) Ihan turhaan jännitin. Juurisellerisuikaleet keitettiin, ja niiden maku oli pehmeä ja aromaattinen. Varsiselleriwaldorfia en ole maistanutkaan.

Paula kirjoitti...

Waldorfin salaatti sellereineen on kyllä tosi pelottava!!
Nuo minttusuklaaruudut taasen varmasti ihania ;)

annika kirjoitti...

Kotiharmi, tänään ostinkin jo juurisellerikimpaleen. En kyllä aio keittää sitä, koska haluan syödä sen tuoreena, mutta eiköhän se pehmene aika hyvin, jos sen vaikka raastaa. Sellerin maku on varmasti hieno, kunhan siitä oppii tykkäämään! "Aikuiseen makuun", kenties :)

Paula, ai sinä et ajatellut edes kokeilla ;) Minttusuklaaruudut oli kyllä suussasulavia, joskin hyvin tujuja eikä montaa voi syödä peräjälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin joskus tässä laittaa kermaperunoiden sekaan juuriselleriä ja hyvää tuli!

-Jenni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...