keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Bounty-konvehteja



BOUNTY ELI KOOKOSTÄYTTEINEN RAAKASUKLAA

1 dl kookoshiutaleita
taatelisiirappia (ohje alla)
raakasuklaata (ohje alla)

Sekoita kookoshiutaleisiin taatelisiirappia sen verran, että saat pyöriteltyä pieniä palloja. Kaada suklaa muotteihin (itse käytän esim. vanhoja konvehtirasioiden muovimuotteja) ja plumpsauta pallo suklaan joukkoon. Kookospalleron ei tarvitse peittyä suklaaseen. Laita koko homma pakastimeen noin puoleksi tunniksi tai tunniksi.

Taatelisiirappi

kourallinen kuivattuja taateleita
muutama ruokalusikallinen vettä

Pilko taatelit ja laita niiden päälle sen verran vettä, että kaikki palat ovat osittain vedessä. Veden määrän kanssa on oltava tarkka, ettei siirapista tule liian vetistä. Anna liota vähintään puoli tuntia tai esim. yön yli. Soseuta taatelit liotusvetensä kanssa sauva- tai tehosekoittimella.


Raakasuklaa

3 rkl raastettua tai rouhittua kaakaovoita
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
3 rkl taatelisiirappia
0,5 dl raakakaakaojauhetta

Sulata rasvat vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe ja taatelisiirappi. Halutessasi voit lisätä myös ripauksen suolaa tai macajauhetta.

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Suosikkibolognese


SUOSIKKISOIJABOLOGNESE

2 dl soijarouhetta
liraus öljyä
2 prk tomaattipyreetä
vettä
0,5-1 dl soijakermaa
loraus soijakastiketta (n. 3 rkl)
puolikas chili tai 1 tl chilijauhetta
jeeraa
jauhettua korianteria
1 korkillinen etikkaa
3 tl sokeria

Kuumenna paistin-/wokkipannu ja paista soijarouhetta öljyssä chilin, soijakastikkeen, etikan, jeeran ja korianterin kera. Lisää tomaattipyre ja sen verran vettä kuin soijarouhe imee (useampi desi). Lisää sokeri ja kerma ja anna hautua vielä hetki. Lisää vettä tai mausteita saadaksesi itseäsi miellyttävän koostumuksen ja maun. Päälle voi ripotella pilkottua tuoretta paprikaa, joka sopii makuun oikein hyvin.

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kanakeittoa

Flunssa-aalto tuntuu pyyhkivän ihmisiä mennessään, ainakin täällä meillä päin. Olli oli kipeänä kaksi viikkoa, ja minä alan nyt toipua muutaman päivän kuumeesta. Jaksoin siis tehdä mainiota "kana"keittoa, jonka bongasin Pidempi korsi -blogista. Muokkasin ohjetta hieman mm. siten, että en sekoita soijasuikaleita liemen joukkoon, vaan lisään ne rapeina keiton päälle, etteivät ne pääse vettymään liemessä pehmeiksi.


"KANAKEITTO"

5 perunaa
2 pientä lanttua tai porkkanaa
2 kourallista soijasuikaleita
1 tlk/pss makeaa maissia
1 prk soijakermaa
4 tl currya ja ripaus chiliä tai 4 tl thai currya
ripaus pippuria
valkosipulijauhetta
soijakastiketta
1 laakerinlehti
suolaa

Kuori ja pilko juurekset. Laita ne kattilaan laakerinlehden kanssa. Mausta lorauksella soijakastiketta ja ripauksella suolaa. Keitä kypsäksi.

Keitä vedenkeittimellä vesi kiehuvaksi. Kaada vesi soijasuikaleiden päälle toiseen kattilaan, laita kansi päälle ja odota kunnes suikaleet ovat kypsiä. Kuumenna paistinpannussa öljy ja laita soijasuikaleet siihen paistumaan. Lisää soijakastiketta, valkosipulijauhetta ja currya. Paista rapeaksi.

Lisää perunoiden joukkoon soijakerma (itse käytin vain puolet 2 dl kermapurkista), maissit, hieman currya ja pippuria. Tarkista maku ja laita lisää currya ja suolaa, jos tahdot. Lapatessasi keittoa lautaselle lisää samalla rapsakoita soijasuikaleita lautaselle keiton joukkoon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...