maanantai 30. toukokuuta 2011

Kakkua kera minttusuklaan ja suklaamoussen

Kuten viime merkinnässä uhkailinkin, niin tämäkin kakku on supersuklainen. Tätä oli tarjolla pienissä läksiäisissämme Joensuussa, ja reseptiä vaadittiin näytille.


MINTTUSUKLAAMOUSSEKAKKU

Pohja
1 paketti Digestive-keksejä
3 rkl rypsiöljyä
0,5 - 1 dl vettä

Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Lisää muruihin vettä ihan vain sen verran, että taikinasta pystyy muotoilemaan pallon, joka ei pahemmin tartu sormiin. Painele pohja irtopohjavuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Suklaamousse
1 pkt kauravispiä
100 g tummaa suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja kippaa kerman sekaan. Vispaa mousse tasaiseksi ja levitä pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Valmista sillä aikaa kuorrute.


Minttusuklaakuorrute
1 levy Pirkka Dark Mint -suklaata
3 rkl soijamaitoa

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaan täytetahna tasaiseksi joukkoon. Kun suklaa on sulanut, lisää soijamaito ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute suklaamoussen päälle ja laita takaisin jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Erittäin suklainen kakku

Blogihiljaisuuttani ei voine selitellä muuttokiireillä, koska olemme vasta tänään aloittaneet pakkaamisen. Sitä ei voi selitellä muillakaan kiireillä, koska olen ollut huhtikuun lopusta asti kevätlomalla ennen kesätöiden alkua. Ehkä hiljaisuutta voikin selittää juuri sillä lomalla, sillä olen riekkunut ystävien kanssa ja syönyt tuttuja ja turvallisia nopeita ruokia, tai sitten lähinnä kakkuja ja karkkia erinäisissä pippaloissa. Seuraavat pari reseptiä ovatkin kakkuja.

Kesäkuun alussa blogikeittiö muuttaa Joensuusta Helsinkiin, ja lisää blogihiljaisuutta saattaa olla luvassa, koska menen töihin ravintolan keittiöön. Odotan mielenkiinnolla, jääkö kokkausinto työpaikalle, vai jaksanko tehdä erilaisia ruokia vielä kotonakin. Tietysti toivon, ettei blogini jää täysin kesätauolle.

Tein tätä kakkua äitienpäiväksi, ja ainakin itse ihastuin siihen suunnattomasti. Kyllä se muillekin näytti kelpaavan. Perus suklaabanaanikakkutaikinaan löytyi innoke Kamomillan konditoriasta.


TRIPLASUKLAA-BANAANIKAKKU

1 kypsä banaani
1 dl kasvimaitoa
1-2 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria
3 rkl öljyä
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2-3 dl vehnäjauhoja (Osan vehnäjauhoista voi korvata soijajauholla, esim. 0,5 dl)
n. 100 g vegaanista tummaa suklaata

Muussaa banaani haarukalla ja lisää joukkoon muut ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Lisää vehnäjauho aivan viimeisenä ja sekoita mahdollisimman vähän. Pilko suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi ja lisää varovasti taikinan joukkoon.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 C-asteessa n. 45 minuuttia leivinpaperilla peiteltynä. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi hammastikulla: jos tikkuun jää kakkuun tökättäessä taikinaa, ei kakku ole vielä kypsä.

KUORRUTE

1 levy tummaa suklaata
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl soijamaitoa

Sulata suklaa vesihauteessa (eli esim. kattilaan kiehuvaa vettä ja päälle kulho, johon pilkot suklaan). Kun suklaa on sulanut, lisää öljy ja soijamaito ja sekoita tasaiseksi. Anna olla vielä hetken vesihauteessa, jotta kuorrute on tarpeeksi juoksevaa. Kaaviloi kuorrute kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kunnes kuorrute on jähmettynyt.

Koristeeksi esim. mantelirouhetta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...