lauantai 18. kesäkuuta 2011

Meksikotyylinen papusalaatti

Erilaiset ruokaisat salaatit jatkavat suosikkina ruokalautasellani. Jos haluat salaatin sijaan papusalsaa, niin heitä kaikki papusalaatin ainekset kattilaan, lisää 1 prk tomaattipyrettä ja 1-2 dl vettä ja kiehauta.

Tällä hetkellä sitruunamelissa sopii minun mielestäni ihan kaikkiin ruokiin uskomattoman täydellisesti (tein eilen raakamansikkatorttua ja kuorrutin sen sitruunamelissan lehdillä..), suosittelen kokeilemaan sitä tähänkin.


MEKSIKOLAISTYYLINEN PAPUSALAATTI

2 prk kidney- tai muita papuja
1 prk makeaa maissia
2 paprikaa
1 kevätsipuli varsineen
2 pientä vihreää chiliä
2 rkl soijakastiketta
3 valkosipulin kynttä
loraus sitruunamehua
loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä
(sitruunamelissan lehtiä)
suolaa

Pilko paprikat, sipuli, chilit ja valkosipulin kynnet. Huuhtele pavut ja maissit. Sekoita kaikki ainekset ja mausta.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Tuore mansikkakaakku

Ihanan vaaleanpunaisia mansikkakakkuja on tehty siellä sun täällä, aijjai! Oman kakkuni tein jo aikaisin keväällä kotimaisista pakastemansikoista. Ohje on omaan makuun muokattu Palmcrantz-Azizin Raw food -herkkukirjasta, ja sitä sekä muita herkkujuttuja voi tutkiskella myös seuraavasta Vegaiasta (ilmestyisköhän kesän aikana, pliis?).

Raw food mansikkakakku
MANSIKKATÄYTEKAKKU

Pohja
4 dl manteleita
0,5 dl taatelisiirappia (ks. ohje alla)
ripaus suolaa

Täyte
2 soseutettua banaania
tuoreita mansikoita tai pakastettuja kotimaisia mansikoita (ulkomaiset pitää kiehauttaa)

Kuorrute
4 dl cashewkermaa (ks. ohje alla)

Koristelu
mansikoita

1. Hienonna mantelit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi.
2. Lisää joukkoon taatelisiirappi ja suola. Hienonna edelleen tai sekoita käsin.
3. Painele taikina piirakkavuoan, ison lautasen tai leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle pyöryläksi.
4. Levitä pohjan päälle banaanisose ja puolet mansikoista.
5. Levitä varovasti täytteen päälle cashewkerma.
6. Koristele kokonaisilla tai viipaloiduilla mansikoilla.

TAATELISIIRAPPI (n. 0,5 dl)

8 pientä taatelia
n. 3 rkl vettä

Pilko saksilla tai terävällä veitsellä taatelit pieniksi ja laita likoamaan pieneen vesimäärään 10–60 minuutiksi. Taateleiden ei tarvitse peittyä vedellä. Soseuta taatelit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella liotusvetensä kanssa hienoksi soseeksi ja käytä makeutuksena.

CASHEWKERMA

2 dl cashewpähkinöitä
2 dl vettä
½ vaniljatankoa tai 1 tl vaniljajauhetta
4 taatelia

1. Jos mahdollista, niin liota cashewpähkinöitä muutama tunti vaniljatangon ja taateleiden kanssa.
2. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa hienoksi soseeksi

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Tomaatti-korianterisalaatti

Pääasiassa erilaisilla salaateilla ja suklaalla elelty viime päivät. Töissä on niin hyvä salaattibuffet, josta me työntekijätkin saamme lounaamme syödä, etten omaa lämmintä ruokaa aina jaksa edes vaatia (henkilökunnan ruoka kun ei ole vegaanista). Salaattirintamalla uusin ihastukseni onkin tuoreen korianterin yhdistäminen tomaattiin.

Psst..! Yrttipurkki on nyt myös Facebookissa, käy tykkäämässä!


TOMAATTI-KORIANTERISALAATTI

4 tomaattia
10 cm pala purjoa
1/2 korianteripuskaa
muutama salaatin lehti
1/2 paketti maustamatonta tofua
loraus sitruunamehua
loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Leikkaa tofu kuutioiksi ja laita se marinoitumaan sitruunamehuun. Pilko tomaatit ja purjot. Huuhdo purjot siivilässä. Revi salaatinlehdet kulhoon. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Omaan makuuni tässä saa olla yllättävän paljon (ruusu)suolaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...