sunnuntai 28. elokuuta 2011

Heihei Helsinki -herkkuja

Lauantaina juhlistettiin viimeisiä hetkiä Helsingissä. Ensi viikolla tehdään viimeiset työpäivät, joogataan viimeiset joogatunnit Helsingin astangajoogakoulussa, pakataan tavarat ja painutaan Tampereelle erään valkoisen puutalon yläkertaan ja uusien haasteiden pariin.

Pieniin läksiäisiimme saapui kaksi (!) henkilöä, mutta ilta oli sitäkin mukavampi, joskin ruokaa oli ehkä valmistettu neljälle hengelle hieman tuhdisti. Raw lime key pie:hin sain inspiraation Tiialta ja appelsiinisuklaakakkuun Keittiökameleontilta. Ihan yhtä kauniita kakkuja en onnistunut tekemään, mutta hyviä olivat!


Epääraa'alla linjastolla valmistettiin Chocochilin inspiroimia suolaisia lehtitaikinaleivoksia ja Dinan maailman snickerskeksejä. Nuo lehtitaikinaruudut ovat ainoat, joissa resepti eroaa olennaisesti alkuperäisestä, joten kaikki muut ohjeet kannattaa kurkata noitten linkkien takaa. Oikein mainioita olivat kaikki!


TOMAATTI-HERKKUSIENIRUUDUT

1 pkt lehtitaikinalevyjä
2 tomaattia
3-4 tuoretta herkkusientä
pilkottuja oliiveja ja/tai aurinkotomaatteja (mielellään öljyssä)

Marinadi
4-5 rkl oliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
1 kukkurallinen tl valkosipulimurskaa
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Koristeeksi
tuoretta basilikaa

Leikkaa lehtitaikinalevyt ruuduiksi. Sekoita marinadin ainekset. Viipaloi herkkusienet ja pyörittele ne marinadin joukkoon. Levitä pieni määrä marinadia ruutujen päälle, sitten 1 viipale tomaattia ja 1-2 viipaletta herkkusieniä. Päälle vielä oliivimurskaa (ja suolaa & pippuria). Anna paistua 225 asteessa 10-15 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.


Saimme läksiäislahjaksi "lisää raahattavaa" eli hauskan ruoka-aiheisen tietopelin, jota jo kokeiltiinkin muutaman erän verran. Tästä tulee olemaan sekä iloa että hyötyä! :)

lauantai 20. elokuuta 2011

Nopea ja maukas tempeh

Apua mikä kesätauko! Nyt vihdoin palaan bloggerin ääreen ja esittelen teille meidän lempparireseptimme tempehin suhteen. Harvemmin tähän hyvään, terveelliseen ja proteiinipitoiseen raaka-aineeseen törmää ruokablogeissa, ja sitä tuntuukin saavan aika rajoitetusti mistään. Hakaniemessä Helsingissä sijaitseva Aseanic Trading on ollut tänä kesänä vakiopaikkamme niin tempehin kuin tofunkin suhteen, koska siellä 400 g maksaa vaivaiset 2 euroa. Moni ei taida tykätä tempehin ominaismausta, mutta ainakin näiden mausteiden kanssa paistettu tempeh on suurta herkkua!


PAISTETTU TEMPEH

1 pkt (400g) tempeä
reilu loraus öljyä
4 valkosipulin kynttä murskattuna
5 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa soijakastiketta (esim. monikäyttöinen indonesialainen kejap manis, saa aasialaisista kaupoista, jos ei halua hankkia niin voinee korvata vaikka 1 rkl:lla siirappia)
1 rkl mietoa chilikastiketta (sambal asli, myös aasiakaupoista, tai jotakin chilijauhetta oman chilinsietokyvyn mukaan)

Pilko tempeh suupaloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Laita kaikki ainekset pannulle ja paistele, sitten maistele ja lisää mausteita, jos haluat tempehin omaa makua piiloon enemmän.

Meillä tällä tavoin valmistettua tempehiä syödään usein ihan vain salaatin kanssa. Kuvan annoksessa mukana on myös keitettyä quinoaa ja tamarindimaustettuja paistettuja vihanneksia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...