torstai 24. marraskuuta 2011

Naurisburgerit - vastaus naurishaasteeseen


Kulunut kuukausi on mennyt työharjoittelussa sekä pikkuveljen asunnossa remonttievakossa asuessa, eikä Insinööriopiskelija-asuntokompleksin miljöö ole oikein innostanut ruuanlaittoon tai valokuvaamiseen. Tutuksi ovatkin tulleet esimerkiksi Marjon burgerin lukuisat vegaaniset vaihtoehdot.. Innolla odotan kyllä jo kotiinpaluuta ja mahdollisuutta saada smoothieta aamupalaksi! Sitä ennen käymme kuitenkin vielä viikon reissulla Ruotsissa sekä Eettisillä joulumarkkinoilla Kaapelitehtaalla.

Herkku ja koukku -blogista löytyi kutsu mukaan Uuden Mustan juureshaasteeseen, jossa tällä viikolla on teemana nauris. Minua yritettiin houkutella mukaan jo palsternakkaviikolle, mutta viime viikko oli vähän liian hektinen, jotta olisin päässyt tuumasta toimeen. Nyt ensimmäinen työharjoittelujakso on takana ja kahden viikon loma edessä. Tänään kehiteltiin Ollin kanssa naurislounas - eräänlainen burgeriviritelmä.



NAURISBURGERI

1 iso nauris
suolaa
sokeria
1 pkt maustamatonta tofua savuaromilla ja soijakastikkeella maustettuna tai 1 pkt savutofua
pinaattia
(kirsikka)tomaattia

Viipaloi nauris ohuiksi siivuiksi. Ripottele päälle suolaa ja sokeria ja paista öljyssä paistinpannulla. Jos haluat tehdä ison määrän, voit laittaa siivut leivinpaperille pellille ja uuniin uunijuuresten tyyliin. Paista kypsäksi, paista myös viipaleiksi leikattu tofu. Lado aineksia päällekkäin. Jos haluat, voit käyttää myös sinappia ja ketsuppia. Nauriin maku tulee kuitenkin esille parhaiten vähillä mausteilla.

 Halusin kokeilla myös naurisröstien tekemistä, ja näistähän tuli oikein hyviä. "Burgerina" ne eivät kuitenkaan toimineet ihan yhtä hyvin kuin pelkät naurissiivut, mutta lisukkeeksi jonkin muun kanssa ne olisivat kyllä tosi hyviä.




NAURISRÖSTIT
(4 kpl)

n. 4 dl hienoksi raastettua naurista
0,5-1 dl (vehnä)jauhoa
ripaus suolaa
n. 1 tl sokeria
liraus öljyä
pieni loraus vettä
korppujauhoja pinnalle

Sekoita kaikki aineet keskenään, muotoile taikinasta pihvejä, kiepauta korppujauhoissa ja paista kypsäksi ja kauniin värisiksi paistinpannulla.

maanantai 21. marraskuuta 2011

Caesar-salaatti


Aasialaisesta kaupasta (East Asia Mart) löytyi säilykkeenä "vegekanaa", jonka päätimme nauttia salaatin kanssa. Tuloksena oli aika kiva caesar-salaattityyppinen ateria. Hämykana on valmistettu soijaproteiinista ja gluteenista, ja koostumus oli aika miellyttävä ja maku hyvää ihan sellaisenaan pannulla paistettuna.

VEGAANIN CAESAR-SALAATTI

1 prk vegetarian mock chickeniä
vihreää salaattia, esim. jäävuori
paprikaa
cantaloupe-melonia
leipää
valkosipulia
suolaa
öljyä krutonkien paistamiseen

Paista vegekanaa pannulla. Pilko sillä aikaa salaattiainekset ja sekoita yhteen, mausta ripauksella suolaa. Pilko leivästä pieniä kuutioita krutonkeja varten. Kun kana on paistunut, paista leipäkuutiot valkosipulilla ja suolalla maustettuna. Asettele lautaselle ensin salaattia, päälle "kanat" sekä krutonkeja oman maun mukaan.

SINAPPIKASTIKE

1-2 rkl sinappia
0,5-1 dl öljyä
(valkosipulijauhetta tai hyvin puristettu valkosipulin kynsi)

Sekoita sinappiin öljyä pikku hiljaa siten, että sinappi ja öljy emulgoituvat. Onnistuu myös haarukalla "vispaten", mutta sauvasekoitin tai silppurikulho voi olla vielä helpompi väline. Mausta valkosipulilla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...