sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Gluteenittomat suklaatryffelit

Heti kun näin Chocochilin keksitaikinatryffeliohjeen, olin varma, että näitä pitää saada - ja pian! Halusin herkun kuitenkin gluteenittomana. Tein muutaman eri version aluksi mm. mantelijauhoista, mutta mantelin maku oli niissä liian hallitseva. Parhaaksi osoittautui hasselpähkinärouheella maustettu tryffeli, jossa käytin Semperin gluteenitonta hienoa jauhoseosta ("fin mix").

Hyvä, että viimeisin gluteeniton kokeilu onnistui, koska tuolla kokeilukerralla suklaatryffelit olivat menossa myyntiin ihanaan kasvisravintola Gopaliin, jossa olen tällä hetkellä työharjoittelussa. Kannattaa tulla syömään Gopaliin, jos liikkuu Tampereella! Ruoka on äärettömän hyvää, perjantaisin on myynnissä uunituoreita vegaanisia karjalanpiirakoita ja lähes aina myös erilaisia vegaanisia kakkuja ja muita herkkuja.

Nämä röpöyksilöt päätyivät tekijän, eivät asiakkaiden suihin..
HASSELPÄHKINÄSUKLAATRYFFELIT

50 g margariinia
1 dl intiaanisokeria
ripaus vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
0,5 dl soija- tai kauramaitoa
2-3 dl Semperin fin mix -jauhoja, joista osan voi korvata mantelijauholla
1/4 tl suolaa (tämä on erittäin olennainen!)
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
50 g suklaata rouhittuna
n. 200 g suklaata kuorrutukseen

Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita. Anna kovettua jääkaapissa noin tunnin ajan. Sulata suklaa vesihauteessa. Pyörittele taikinasta nökäreitä/palloja ja kasta ne sulaan suklaaseen. Nosta pallerot suklaasta lusikalla esim. leivinpaperin päälle. Jähmetä jääkaapissa, tai jos makeannälkä on akuutti, niin laita pallerot hetkeksi pakastimeen. Jähmettyminen jääkaapissa vaatii reilun tunnin.

6 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ooh, Gopal! <3 Käytiin eilen teidän lasagnella, nom!

annika kirjoitti...

Eikös ollutkin herkkua! Taisi olla Samin tekemä superlasagne soijajuustoineen kaikkineen.

Tiia kirjoitti...

Ai sää oot siälä! Kuinka kauan? Pitänee joskus poiketa, oon monesti Kahvilla-reissulla vain todennut, että jaa tuo olis taas auki. :)

annika kirjoitti...

Joo! Tuu syämään. Oon suunnilleen helmikuun loppuun, joskin ensi viikon oon taas koulussa, mut sit jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

Gopal on ihana ravintola :))

En yleensä jaksa kommentoida kaikkia ihania reseptejä, mutta nyt on jo sanottava jotain. Aivan hulppean mahtavaa, että tästä olet tehnyt gluteenittoman version. Kuolasin sitä jo kerran chocossa, nyt se olikin täällä tällaisena versiona! Kiitän!

annika kirjoitti...

No niin, nyt pääset sinäkin siis nautiskelemaan näistä herkuista. :) Tein muuten viikonloppuna vielä parempia ranskanpastillitryffeleitä, nekin gluteenittomana, täytyy laittaa ohje kunhan kerkiän ja muistan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...