torstai 16. helmikuuta 2012

Ranskanpastillitryffelit

Nämä ranskanpastillitryffelit kehittyivät gluteenittomista suklaatryffeleistä, kun kaupasta tarttu mukaan Rainbow'n ihanan iso ranskanpastillipaketti. Rainbow'n pastillit ovat muuten vegaanisia, paitsi että punaisissa pastilleissa on väriainetta E120, joka tehdään kirvoista. Itse en ole ollut sen kanssa niin tarkka. Mutta siis, nämä ovat niin ihania! Olen tehnyt näitä vähän liiankin useana iltana, nam nam.. Täytteeseen voi sekoittaa myös esim. kauravispistä ja sulasta suklaasta tehtyä suklaamoussea, kuten itse sovelsin eräänä päivänä töissä. Tässä kuitenkin se alkuperäinen resepti, jonka innoituksen pohjalla on se tietty keksitaikinatryffeli.

Ah, melkein tunnen näiden maun suussani..


RANSKANPASTILLITRYFFELIT

50 g margariinia
0,5dl raakaruokosokeria
2 dl ranskanpastilleja (esim. Rainbow tai Avec)
0,5 dl soija- tai kauramaitoa
2 dl tai tarvittava määrä Semperin fin mix -jauhoja, joista osan voi korvata mantelijauholla
1/4 tl suolaa

Kuorrutukseen:
150-200 g suklaata
n. 1 dl ranskanpastilleja

Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Murskaa ranskanpastillit sauvasekoittimen silppurikulhossa, blenderissä tms. Rouhe saa olla karkeaakin. Lisää ranskanpastillirouhe ja muut aineet taikinaan ja sekoita.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen ranskanpastillirouhe niin, että sekin sulaa hieman. Pyörittele taikinasta nökäreitä/palloja ja kasta ne sulaan suklaaseen. Nosta pallerot suklaasta lusikalla esim. leivinpaperin päälle. Koristele kokonaisilla ranskanpastilleilla.

Jähmetä jääkaapissa, tai jos makeannälkä on akuutti, niin laita pallerot hetkeksi pakastimeen. Jähmettyminen jääkaapissa vaatii reilun tunnin.

2 kommenttia:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

blogisi on valittu herkulliseksi ruokablogiksi. http://lautasella.blogspot.com/2012/02/herkullinen-ruokablogi.html

annika kirjoitti...

Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...