tiistai 28. helmikuuta 2012

Samettinen raakapuuro mansikkakastikkeella

Tämä on parasta raakapuuroa, mitä olen ikinä syönyt!


TATTARI-RAAKAPUURO mansikkakastikkeella ja pähkinämaidolla. Kahdelle.

2 dl tattarisuurimoita (esim. Keskisen myllyn kotimaisia (!) suurimoita)
vettä huuhteluun ja liotukseen
4 pientä taatelia

Huuhtele tattareita kylmällä ja kuumalla vedellä vuoron perään. Laita tattari likoamaan veteen yön yli.
Pilko taatelit pieneen kippoon ja lisää vettä siten, että ne peittyvät. Liota yön yli.

Kaada tattarit aamulla siivilään ja huuhdo vielä kerran. Blendaa tattarit taateleitten ja taateleitten liotusveden kanssa sekaisin. Lisää raikasta vettä sen verran, että puuro pyörii koneessa sujuvasti ja on rakenteeltaan smoothia ja vellimäistä, mutta ei kuitenkaan liian litkua.

RAW MANSIKKAKIISSELI

200 g pakastemansikoita (kotimaisia! koska näitä ei keitetä)
puolikas avokado
puolikas banaani

Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Mansikoiden on hyvä olla sulatettuja, muuten tulee aika tönkköä ja jäistä tavaraa.

PÄHKINÄMAITO

1,5 dl cashew-pähkinöitä, manteleita ym.
vettä liotukseen ja valmistukseen
(pieni pala banaania)

Anna pähkinöiden liota vedessä yön yli. Kaada aamulla vesi pois. Blendaa pähkinät veden kanssa. Mitä enemmän laitat vettä, sitä ohuempaa maitoa saat. Jos haluat hieman makeutta, lisää sekaan pala banaania.

Syö aamupalasi hitaasti ja nautiskellen sen ihanasta pehmeydestä!


Puuron kastikkeena/kiisselinä toimivat myös soseutetut hedelmät, esim. pakastemango-avokado-seos ja mansikkakiisselin tyyliin tehty mustikkakiisseli. Mustaherukkakiisselikin oli ok, mutta kaipasi enemmän banaania makeutuksekseen kuin muut marjat ja mangot.

8 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Yleensä tulee tehtyä puuroja, joissa kaikki ainekset on surautettu sekaisin. Vaihtelun vuoksi voisi tehdä näinkin :)

Hosuli kirjoitti...

Oi hitsi kun on herkullisen näköistä! Söin kerran Berliinin Morgenrotissa samantyyppistä puuroa kastikkeineen brunssilla. Se oli superhyvää, joten pakko testata tätä! Toimiskohan myös tattarihiutaleista?

Helmi kirjoitti...

Voi ihanuus, kuulostaa loistavalta! Tattari on päässyt loppumaan kaapistani, mutta tämän innoittamana on kyllä pakko hankkia lisää!

annika kirjoitti...

Hosuli, kannattaa kokeilla. Ite en juurikaan tattarihiutaleita käytä, niin en osaa sanoa. Ennen jopa idätin nuo tattarinjyvät, mutta liottamalla tulee paljon pehmeämpää puuroa.

Paula, kyllä se ihan eriltä maistuu, kun on kastikkeet ja puuro erikseen. Omatkin smoothieni usein muistuttavat tällaista, mutta kaikki sekaisin -meiningillä, ja on tämä parempaa.

Hami kirjoitti...

Hei, saisko kokeneemmilta vinkkiä? Tykkään tattaripuurosta kovin mutta onko parempi laittaa suurimot liotuksen eli yön ajaksi jääkaappiin vai huoneen lämpöön? Mantelit olen heittäänyt suurimoiden sekaan ja aamulla blendannut. Kauanko säilyy? Kiitos avusta jo etukäteen!

annika kirjoitti...

Hei Hami, minä liotan tattarini ja pähkinäni huoneenlämmössä, mutta voi ne jääkaappiinkin laittaa, jos haluaa. Itse en tykkää niin kylmästä puurosta, joten pidän mieluummin huoneenlämmössä. Ja jos joskus haluat idättää tattareita puuroosi, niin sekin tapahtuu huoneenlämmössä.

Säilyvyydestä en osaa sanoa. Syön puuroni aina saman tien, joskus osan siitä esim. iltapalaksi. Pähkinämaitoa olen joskus käyttänyt vielä seuraavana päivänä, jos sitä on tullut paljon, mutta parhaalta nuo kaikki maistuu tuoreeltaan.

Katz NYC kirjoitti...

Nayttaa muuten tosi ihanalta puuroksi! Enemmankin joltakin herkulliselta jalkiruualta. Tata taytyy kokeilla kun se ainainen kaurapuuro on alkanut tokkimaan pahasti. Toinen mita juuri ostin ja taytyy kokeilla on raakasuklaachiapuuro. Ja onpa muuten pitka sana. :)

annika kirjoitti...

Hei Katz, jälkkäriltä tämä melkein maistuukin..! :) Chiaa olen joskus laittanut tuon mansikkakastikkeen joukkoon, ensin yön yli liotettuna. Siitä tulee ihan kiva koostumus ja lisää ravintoarvoja. Raakasuklaachiapuuro kuulostaa mielenkiintoiselta.. Onko se siis chiaa, raakakaakaojauhetta ja jotain makeutusta?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...