sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Vegaanin Hot wings

Täällä Tampereella Hot wings eli tuliset kanansiivet ovat Joku Juttu, jonka olin täysin unohtanut sinä kuutena vuotena, kun asuin ihan muualla. Yhtäkkiä "kaikki" syövät siipiä, kaupungissa on muutama pääasiassa siipiin keskittynyt ravintola ja niistä kirjoitetaan lehdissä. Tuorein ja kiinnostavin juttu löytyikin eräänä aamuna lehdestä: ohjeet kotitekoisiin hot wingseihin.

Päätimme siis tehdä vegeversion näistä kulttisiivistä. Nyt ymmärrän, miksi kanansiivistä pidetään täällä niin paljon: nämä ovat ehkä parhaita soijaleikkeitä, mitä olen koskaan syönyt.


VEGAANIN "HOT WINGS"

Chili-paprikakastike

2 punaista paprikaa
2 punaista chiliä
1 rkl öljyä
0,5 dl omenaviinietikkaa
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl paprikajauhetta
suolaa
1 dl sulatettua margariinia tai esim. oliiviöljyä

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Tee samoin chileille, jos käytät tuoreita chilejä. Jätä siemenet paikoilleen, jos haluat hieman tulisempaa kastiketta.

Sivele paprikanpuolikkaitten pinta öljyllä ja laita ne uunivuokaan tai pellille kuoripuoli ylöspäin. Paista 225 asteessa uunissa grillivastuksella kunnes pinta alkaa tummua. Soseuta paprikat ja chilit esim. tehosekoittimessa.

Sekoita chili-paprikaseokseen muut ainekset, ja lopuksi öljy pienenä norona samalla tehosekoittaen.

Leikkeiden käsittely

parisenkymmentä soijaleikettä (Runsaudensarvesta sai tosi sopivan kokoisia ja huokoisia, ehkä Soyappétit-merkillä voisi olla vastaavaa)
soijakastiketta

2-3 rkl soijakastiketta
0,5-1 korkillista savuaromia
1,5 dl jauhoja
1-3 valkosipulinkynttä

Keitä soijaleikkeitä hetki soijakastikkeella maustetussa vedessä (kunnes ovat pehmeitä). Puristele leikkeistä pois ylimääräinen vesi, jotta ne eivät jää löysiksi ja veteliksi.

Sekoita leikkeisiin lisää soijakastiketta, hieman savuaromia, jauhot sekä murskatut valkosipulinkynnet. Laita koko homma muovipussiin jääkaappiin tunniksi tai yön yli.

Dippaa ja pyörittele soijaleikkeet chili-paprikakastikkeessa ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 250 asteessa noin 20 minuuttia, jonka puolivälissä leikkeet voi kääntää ja laittaa uunin grillivastukselle. Tämä aika ei ole ihan tarkka, joten kannattaa tarkkailla tilannetta. Uunissa voi samalla paistaa esim. lohkoperunoita, jotka sopivat mainiosti näiden "siipien" lisukkeiksi.

Laita siipileikkeet tarjoiluastiaan ja kaada niiden päälle chili-paprikakastiketta. Jätä osa kastikkeesta erilliseen kulhoon, jossa siipiä voi vielä halutessaan dippailla, tai josta kastiketta voi lusikoida lisää omalle lautaselleen.

Tarjoa esim. lohkoperunoiden ja salaatin kera.

8 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Hahaa, joo, en ymmärtänyt tuota siipijuttua silloinkaan kun vielä olisin syönyt kanaa ja käytiin Tampereella perhematkoilla :D Täytyy olla joku kultti.

Mutta nämä näyttää kyllä herkuilta, ja varsinkin tuota soosia on ehkä pakko kokeilla jossakin yhteydessä! Mahtava väri.

Paula kirjoitti...

Jotenkin niin karua tuo siipien joukkosyöminen :/
Kuulostaa tosi kivalta sinun paprikakastikeesi!

Tiia kirjoitti...

... ja pahoittelen vielä lievää sekavuuttani tänään, vallan vaan häkellyin kun tunnistit :D Poikkean tässä joskus lähitulevaisuudessa lounaalla, niin kykenen ehkä sitten ilmaisemaan itseäni järkevämmin. :)

Löytyi muuten vielä savuteetäkin!

Lemmi kirjoitti...

Uunissa on ja myönnän etten malttanu odottaa että sais maustua rauhassa vaa melkeempä heti ku soosi valmis nii siinä kierittelin viel siivet ja uunii. Toivottavasti on silti hyviä, mutta minkäs sille mahtaa ku tekee jo mieli syödä! ^^

annika kirjoitti...

Tiia, toi kastikkeen väri on tosiaan mahtava. Paprikan väri vaalenee kivan oranssiksi, kun öljy emulgoituu kastikkeen joukkoon. Tässä muuten toiminee savupaprikajauhekin loistavasti, mutta et taida pahemmin harrastaa soijaleikkeitä? Oon miettinyt, että oonkohan nähnyt sut joskus jossain, kun kerta samassa kaupungissa asutaan ja samoissa kaupoissa käydään, mutta en varmasti ole, koska nyt tunnistin sut salamannopeasti :D Tosin ehkä jossain toisessa ympäristössä en olisi ihan yhtä nopeasti tunnistanut. Hihi, "nyt mä punastun"!

Paula, kieltämättä :S Sormet rasvaisina ihmiset niitä syö sankoin joukoin noissa siipiravintoloissa.

Lemmi, mahtavaa kuulla, että innostuit noin paljon! :) Tuliko niistä hyviä?

annika kirjoitti...

Ainiin Tiia, oliko se tee Lapsang souchongia? Oon joskus maistanut sitä, oli kyllä hyvää!

Lemmi kirjoitti...

Kastikkeeseen tuli vähän turhan paljon ytyä, muuten tosi kiva!

Tiia kirjoitti...

Juu nuo soijaleikkeet, -suikaleet ja muut on tosiaan vähän jääneet, mitä nyt yliopistolla saatan joskus syödä. Mutta ehkä ihan tätä eksperimenttiä varten vois taas ostaa, uppoaisivat ehkä erääseen sekasyöjäänkin... :)

Niin ja oli tosiaan lapsang souchongia. Mä en uskaltanut vielä juoda sitä, käytin vain niihin makkaroihin :D Mutta tuoksu oli kyllä huippu!

Ja kiitos vielä mainioista sapuskoista, poikkean toistekin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...