sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Appelsiinisuklaapikkukakkuset

Eilisiin minitupareihin leivoin appelsiinisuklaacupcakeja, koska tykkään kaikesta, missä on appelsiinia tai appelsiiniaromia (appelsiinit, mandariinit, Jaffa, oranssit karkit, jotka yleensä maistuvat appelsiinilta, vihreä appelsiinitee, valkoinen appelsiininkukkatee jne.) ja kaikesta, missä appelsiini ja suklaa yhdistyvät.

Tulos oli kokeellinen, mutta erittäin onnistunut, mehevä ja appelsiinisuklainen. Korvasin tyypillisen margariinista ja tomusokerista muodostuvan kuorrutteen hieman kevyemmällä versiolla. En nyt sano, että suklaamousse olisi mitään kauhean kevyttä tavaraa, mutta kyllä siinä rasvaa ja sokeria on vähemmän kuin keiju-tomusokeriseoksessa - ja ennen kaikkea maku ja koostumus on kivat.


APPELSIINISUKLAAPIKKUKAKKUSET
12 kpl

2 dl sokeria
0,25 tl suolaa
2,5 dl appelsiinimehua
1 dl rypsiöljyä tai sulatettua margariinia
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 rkl sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta

Sekoita suola, sokeri, mehu ja öljy. Vispaa joukkoon loput ainekset. Annostele taikina muffinssivuokiin muffinssipellille tai -muotteihin ja paista 190 asteessa n. 20 minuuttia. Muista jättää vuokiin kohoamisvaraa. Voit kokeilla taikinan kypsyyttä pistämällä siihen puutikun. Jos tikkuun jää taikinaa, se ei ole vielä kypsää.

Kuorrutus

2 dl kauravispiä (Sunnuntain kauravispi on parasta, koska se on jämäkkää)
100 g tummaa suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Vispaa kerma kuohkeaksi. Vispaa edelleen, kun kaadat sulan suklaan kerman joukkoon. Laita mousse pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden cupcake-pohjien päälle. Koristele esim. sitrusströsseleillä.

12 kommenttia:

akissfromthepast kirjoitti...

nam miten herkullisen näköistä!!! :)

Jenna kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa mielettömän herkulliselta, taas yksi resepti lisää kokeiltavien listalle! 8D

Itse olen ollut vegaani vasta muutaman kuukauden ja tänne blogiin eksyin reilu viikko sitten chocochilin kautta, ja täytyy sanoa että ei ainakaan kaduta, että eksyin! Mahtavia reseptejä toisensa jälkeen, ei todellakaan tarvitse koskaan miettiä, mitä laittaisi ruuaksi. 8)

annika kirjoitti...

Aki, tosi hyviä olivatkin!

Jenna, kuinka kiva kuulla! :)

annika kirjoitti...

Ja onnea vegaaniuden alkutaipaleelle ;)

Anni Minerva kirjoitti...

Hei! Blogissani on tunnustus sinulle, käy katselemassa ja poimimassa jos haluat :)

Tiina kirjoitti...

Tein juuri meidän minitupareihin näitä. Maistoin ensin pelkästään muffineita ilman kuorrutetta ja voi vitsit, että oli hyvää. Koostumus täysi kymppi.

Äsken tein kuorrutteen Alpron vispistä ja siitäkin tuli todella hyvää. Kuorrutetta jäi yli, joten saatiinpa vielä suklaamousset iltapalaksi.

Ja miltähän sitten mahtaa maistua, kun lopulta pääsee syömään muffinia ja kuorrutetta yhdessä? Nam nam nam :)

Kiitos siis todella paljon reseptistä. Suosittelen!

annika kirjoitti...

Moi Tiina, olipa kiva kuulla! Muffinssitaikinasta pitää kyllä antaa inspiraatiopointsit Kamomillan konditorialle, jonka cupcake-pohjaohjetta muokkasin appelsiinisemmaksi. Hauskaa, että teilläkin nämä olivat siis minitupariherkkuna :) Mietin, että olisikohan Alpron vispiä voinut käyttää tähän, mutta hyvä tietää, että voi. Tuo Sunnuntai on yleensä aika varma valinta, niin otin sen nytkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tein ensimmäisen kerran munattomia ja maidottomia muffinsseja, kun ei ole ollut tarvetta tehdä. Nyt huomasin leipomaan ryhtyessä, että tämähän olikin munaton. Eipä tuo mitään haitannut, mutta maku oli omaan suuhun näin tavallisena sekasyöjänä hieman erilainen, enemmän ehkä pähkinämäinen. Lapset tykkäsivät, itse olen syönyt parempiakin muffinsseja. Myöskin se hieman harmitti, että taikina tarttui tosi paljon kiinni vuokiin, vaikka taikina oli kypsää. En tiedä, olisiko saanut olla sittenkin vielä kauemmin uunissa? Uunista ottaessa olivat kyllä reunasta irrallaan. Appelsiinikään ei mielestäni maistunut muffinsseissa niinkuin olisin kuvitellut. Hienoinen pettymys siis olivat. :( Kuorrutus jonkun verran pelasti asiaa, vaikka teinkin sen appelsiinimehulla ja tomusokerilla enkä suklaisena.

annika kirjoitti...

Kiitos kokemuskommentista! Jos appelsiinin makua haluaa taikinaan lisää, niin siihenkin voi raastaa appelsiinin kuorta. Itse tykkään näissä nimenomaan siitä suklaisuudesta, ja appelsiini on vain mauste.

Taikina tosiaan tarttuu paperiin aika paljon, mutta on ihanan kuohkeaa. Kananmunallisiin muffinsseihin en osaa verrata, koska en ole sellaisia varmaan koskaan leiponut. Ehkä voit kehitellä näistä jonkin omille makunystyröillesi paremmin sopivan ohjeen, jos appelsiini-suklaa -yhdistelmä houkuttaa, mutta tämä ei miellyttänyt. :)

Anonyymi kirjoitti...

Oih, ihanan näköisiä! (Ja varmasti hyvän makuisia :-) Minkämerkkistä sitrusströsseliä käytit? En ole oikein bongannut kaupasta muuta vegaanista strösseliä kuin dr. Oetkerin suklainen.

annika kirjoitti...

Käytin Dr Oetkerin Aurinkoströsseliä, mutta jälkeen päin ihmettelin, miksei sitä löydy Kamomillan konditorian vegaanisten koristelutuotteiden listalta (http://kamomillankonditoria.blogspot.com/p/elainystavalliset-koristelutuotteet.html). Tuo Aurinkoströsseli ilmeisesti sisältää eläin(kala?)peräistä sellakkaa, jonka E-koodia en tiennyt tuotetta ostaessani.

Anonyymi kirjoitti...

No höh, joo. Ärsyttävää, että pitää pilata tuote sellakalla. Sellakka on hyönteisperäistä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...