torstai 15. maaliskuuta 2012

Tunnelmia Gastro-messuilta

Helsingin messukeskuksessa on meneillään Gastro-messut, jonne koulun kautta pääsin käymään keskiviikkona. Oli kyllä varsin mukava reissu! Paljon tuli maisteltua kaikkea, ja erityisesti luomun suuri osuus ilahdutti. Helsingin myllyllä oli muutamaa luomu- ja vegetuotetta esitteillä ja maisteltavana, ja tuli todettua, että ne uudet karjalanpiirakat maistuvat kyllä ihan tuoreilta itse tehdyiltä!

Kun muut kuvasivat Hans Välimäkeä, Tomi Björkiä ja muita "julkkiskokkeja", niin minä kuolasin ihanien leivosten perään. Tällaisia kun opettelisi tekemään vegaanisena..Messujen parasta antia oli kuitenkin juomapuoli, eli kaikki ihanat tee- ja kahvikupposet japanilaisesta matchasta brasilialaiseen kahviin ja pientilan erikoispaahdettuun cappuccinoon. Théhuoneen kojulla tuli viihdyttyä ehkä parhaiten, sillä sain maistettavakseni matchan lisäksi myös paria erilaista vihreää teetä, hopeista valkoista teetä sekä appelsiininkukkateetä. Kotiin sain vielä maistiaisiksi valita pienen pussillisen jotain teelajia, ja otin lapsang souchongia, joka on savulta/tervalta maistuvaa mustaa teetä.


Théhuoneen tyylikäs koju ja iloiset teenmaistattajat
Matchaa
Jos joku sukulainen sattuu olemaan ravintola-alalla, niin kannattaa kysäistä, olisiko hän saanut messuille kutsun, jota ei aio käyttää. Messuille ehtii vielä huomenna perjantaina, ja siellä oli kyllä paljon kiinnostavaa kotikokillekin - ja vielä enemmän, jos ei ole täysin vegaani.

6 kommenttia:

Hosuli kirjoitti...

Vaikuttaa aika kiinnostavilta messuilta. Mua kiinnostaa tuo matcha-tee, pitäisi ehkä hankkia sitä testiin. :)

Ja ne karjalanpiirakat on parhaita! Oi nam.

Paula kirjoitti...

OI kun pääsisi tuonne! Ja tuo matcha tee kiinnostaa minuakin, ikinä en ole päässyt maistamaan.

annika kirjoitti...

Matchaa en ollut minäkään maistanut ennen. Maistui lämpimältä vehnänorasmehulta, eli sellaiselta ruohoiselta. En kyllä teen sijaan joisi, sen verran ruohomainen maku. Mutta joinain terveysshotteina ehkä ;)

Tiia kirjoitti...

Hehee, multa on kyllä jäänyt ne lapsangit juomatta :D Vaikka tuoksu on kyllä kiva. Pitäisi taas väkertää jotain muka-makkaroita, niin saisi sitä vähän kulumaan.

Paula kirjoitti...

No jaa, eipä enää matcha houkuta ;)

nona kirjoitti...

Teen kouluprojektina tutkimusta tiimini kanssa kehittämästämme vege-merkistä. Merkki elintarvikepakkauksessa kertoisi, että tuote ei sisällä mitään eläinperiäsiä ainesosia.

Olisi hienoa saada paljon vastaajia, varsinkin kasvisruokavaliosta tietäviä

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDVhU011OEkzMlExRDlXa0tyMEs3UXc6MQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...