lauantai 7. huhtikuuta 2012

Soijasuikaleita hapanimeläkastikkeessa

Soijasuikaleista ei ole ollenkaan niin vaikeaa valmistaa maukasta ruokaa kuin mitä usein kuulee päivittelevän: "En vaan saa niistä ikinä hyvän makuisia". Joissain kastikkeissa soijasuikaleet toimivat erityisen hyvin, ja yksi niistä on hapanimeläkastike.

Soijasuikaleiden maustamisen salaisuus on yhdistelmä eri vaiheita: ensin suikaleet keitetään vedessä, joka on maustettu soijakastikkeella tai kasvisliemikuutiolla. Tämän jälkeen suikaleet valutetaan ja joko uppopaistetaan tai paistetaan öljyssä paistinpannulla soijakastikkeen (ja muiden haluttujen mausteiden) kera. Suikaleet lisätään loppuvaiheessa varsinaiseen kastikkeeseen, jossa ne vielä imevät makuja. Tärkein vaihe lienee kuitenkin tuo paistaminen.

Soijasuikaleet ovat maukas ja hyvä proteiininlähde, joista saa ruokaan hyvän tekstuurin. Tämäkin kastike muistuttaa ulkonäöllisesti hieman jotain "possua hapanimeläkastikkeessa".


SOIJASUIKALEITA HAPANIMELÄKASTIKKEESSA
4-5:lle

1 dl sokeria
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
3 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
1 prk ananaspaloja mehuineen
1 dl vettä

2 rkl vehnäjauhoja + 1 dl vettä suurustamiseen

Sekoita kaikki ainekset keskenään, keitä pari minuuttia. Sekoita jauhot veteen ja lisää kastikkeeseen sekoittaen. Keitä, kunnes soosi suurustuu hieman.

parin nyrkin kokoinen kimpale kaalia
4 sipulia
3 porkkanaa
1 punainen paprika

Pilko kaali, sipulit, porkkana ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Paista sipulia ja kaalia öljyssä, kunnes ne ovat pehminneet. Lisää porkkanat, kypsennä aldente, ja lopuksi pyöräytä paprikat joukkoon. Sekoita hapanimeläkastike vihannesten joukkoon. Lisää myös paistetut ja maustetut soijasuikaleet (ohje tämän postauksen alkupuolella).

Tarjoile riisin kera.

Muita hyviä soijasuikaleenkäyttötapoja:



Soya limonello
Tortillat
Intialaishenkinen soijakorma

2 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

Huh, tyttöystävä tulee tänään Riikasta ja mietin, että mitä tekisin ruuaksi ja tässä taitaakin olla vastaus! Olen jo muutenkin pitkään halunnut kokeilla tehdä itse hapanimeläkastiketta, joten nyt on mainio tilaisuus! 8D

annika kirjoitti...

Suosittelen kyllä! Tässä on melkein mahdoton epäonnistua, kunhan keittelee etikkalientä tarpeeksi pitkään, ettei tule liian etikkaista. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...