sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Gluteenittomat suklaatryffelit

Heti kun näin Chocochilin keksitaikinatryffeliohjeen, olin varma, että näitä pitää saada - ja pian! Halusin herkun kuitenkin gluteenittomana. Tein muutaman eri version aluksi mm. mantelijauhoista, mutta mantelin maku oli niissä liian hallitseva. Parhaaksi osoittautui hasselpähkinärouheella maustettu tryffeli, jossa käytin Semperin gluteenitonta hienoa jauhoseosta ("fin mix").

Hyvä, että viimeisin gluteeniton kokeilu onnistui, koska tuolla kokeilukerralla suklaatryffelit olivat menossa myyntiin ihanaan kasvisravintola Gopaliin, jossa olen tällä hetkellä työharjoittelussa. Kannattaa tulla syömään Gopaliin, jos liikkuu Tampereella! Ruoka on äärettömän hyvää, perjantaisin on myynnissä uunituoreita vegaanisia karjalanpiirakoita ja lähes aina myös erilaisia vegaanisia kakkuja ja muita herkkuja.

Nämä röpöyksilöt päätyivät tekijän, eivät asiakkaiden suihin..
HASSELPÄHKINÄSUKLAATRYFFELIT

50 g margariinia
1 dl intiaanisokeria
ripaus vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
0,5 dl soija- tai kauramaitoa
2-3 dl Semperin fin mix -jauhoja, joista osan voi korvata mantelijauholla
1/4 tl suolaa (tämä on erittäin olennainen!)
0,5 dl hasselpähkinärouhetta
50 g suklaata rouhittuna
n. 200 g suklaata kuorrutukseen

Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita. Anna kovettua jääkaapissa noin tunnin ajan. Sulata suklaa vesihauteessa. Pyörittele taikinasta nökäreitä/palloja ja kasta ne sulaan suklaaseen. Nosta pallerot suklaasta lusikalla esim. leivinpaperin päälle. Jähmetä jääkaapissa, tai jos makeannälkä on akuutti, niin laita pallerot hetkeksi pakastimeen. Jähmettyminen jääkaapissa vaatii reilun tunnin.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vispipuuro

Vuoden viimeinen aamupala oli puolukkavispipuuro, ja vuoden ensimmäinen aamupala oli mustikka-karpalovispipuuro. Taisin vähän tykästyä tuohon lapsuuden herkkuun. Sitä ei ole tullut itse tehtyä juuri koskaan, koska manna on vehnää, mutta silloin tällöin nautittuna herkkuaamupalana se on oikein mukava, erityisesti vaniljasoijamaidon kanssa!

Kuvassa näkyvissä myös pieni uudenvuodenjälkeinen kaaos entisessä kotikommuunissa.. josta muuten tulee taas keväällä koti, ainakin pariksi kuukaudeksi.

VISPIPUURO

1 l vettä
4 dl puolukoita tai muita marjoja
1-1,5 dl intiaanisokeria
1,5 dl täysjyvämannasuurimoita
ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja keitä marjoja kymmenisen minuuttia. Lisää mannaryynit, sokeri ja suola. Keitä vielä 10-20 minuuttia tai mannasuurimopaketin ohjeen mukaan. Jäähdytä puuro ja vispaa se, kun se on täysin jäähtynyt. Nauti vaniljasoijamaidon kanssa.

Jos et halua kuumentaa marjoja, voit lisätä ne myös puuron keittämisen jälkeen. Soseuta marjat ja lisää ne puuroon ennen vispaamista. Maku on ehkä hieman kirpsakampi, mutta marjojen vitamiinit säilyvät.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...