torstai 15. maaliskuuta 2012

Tunnelmia Gastro-messuilta

Helsingin messukeskuksessa on meneillään Gastro-messut, jonne koulun kautta pääsin käymään keskiviikkona. Oli kyllä varsin mukava reissu! Paljon tuli maisteltua kaikkea, ja erityisesti luomun suuri osuus ilahdutti. Helsingin myllyllä oli muutamaa luomu- ja vegetuotetta esitteillä ja maisteltavana, ja tuli todettua, että ne uudet karjalanpiirakat maistuvat kyllä ihan tuoreilta itse tehdyiltä!

Kun muut kuvasivat Hans Välimäkeä, Tomi Björkiä ja muita "julkkiskokkeja", niin minä kuolasin ihanien leivosten perään. Tällaisia kun opettelisi tekemään vegaanisena..



Messujen parasta antia oli kuitenkin juomapuoli, eli kaikki ihanat tee- ja kahvikupposet japanilaisesta matchasta brasilialaiseen kahviin ja pientilan erikoispaahdettuun cappuccinoon. Théhuoneen kojulla tuli viihdyttyä ehkä parhaiten, sillä sain maistettavakseni matchan lisäksi myös paria erilaista vihreää teetä, hopeista valkoista teetä sekä appelsiininkukkateetä. Kotiin sain vielä maistiaisiksi valita pienen pussillisen jotain teelajia, ja otin lapsang souchongia, joka on savulta/tervalta maistuvaa mustaa teetä.


Théhuoneen tyylikäs koju ja iloiset teenmaistattajat
Matchaa
Jos joku sukulainen sattuu olemaan ravintola-alalla, niin kannattaa kysäistä, olisiko hän saanut messuille kutsun, jota ei aio käyttää. Messuille ehtii vielä huomenna perjantaina, ja siellä oli kyllä paljon kiinnostavaa kotikokillekin - ja vielä enemmän, jos ei ole täysin vegaani.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Appelsiinisuklaapikkukakkuset

Eilisiin minitupareihin leivoin appelsiinisuklaacupcakeja, koska tykkään kaikesta, missä on appelsiinia tai appelsiiniaromia (appelsiinit, mandariinit, Jaffa, oranssit karkit, jotka yleensä maistuvat appelsiinilta, vihreä appelsiinitee, valkoinen appelsiininkukkatee jne.) ja kaikesta, missä appelsiini ja suklaa yhdistyvät.

Tulos oli kokeellinen, mutta erittäin onnistunut, mehevä ja appelsiinisuklainen. Korvasin tyypillisen margariinista ja tomusokerista muodostuvan kuorrutteen hieman kevyemmällä versiolla. En nyt sano, että suklaamousse olisi mitään kauhean kevyttä tavaraa, mutta kyllä siinä rasvaa ja sokeria on vähemmän kuin keiju-tomusokeriseoksessa - ja ennen kaikkea maku ja koostumus on kivat.


APPELSIINISUKLAAPIKKUKAKKUSET
12 kpl

2 dl sokeria
0,25 tl suolaa
2,5 dl appelsiinimehua
1 dl rypsiöljyä tai sulatettua margariinia
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 rkl sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta

Sekoita suola, sokeri, mehu ja öljy. Vispaa joukkoon loput ainekset. Annostele taikina muffinssivuokiin muffinssipellille tai -muotteihin ja paista 190 asteessa n. 20 minuuttia. Muista jättää vuokiin kohoamisvaraa. Voit kokeilla taikinan kypsyyttä pistämällä siihen puutikun. Jos tikkuun jää taikinaa, se ei ole vielä kypsää.

Kuorrutus

2 dl kauravispiä (Sunnuntain kauravispi on parasta, koska se on jämäkkää)
100 g tummaa suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Vispaa kerma kuohkeaksi. Vispaa edelleen, kun kaadat sulan suklaan kerman joukkoon. Laita mousse pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden cupcake-pohjien päälle. Koristele esim. sitrusströsseleillä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...